Lokalni tima Bugojno Asocijacije srednjoškolaca u BiH obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Međunarodni dan srednjoškolaca se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste u Pragu 1939. godine, kada su studenti protestovali protiv nacističkog režima, a streljani su bez prethodnog suđenja zbog mirnog protesta.

U Kristalnoj sali u Bugojnu, naš lokalni tim je održao panel diskusiju i na taj način obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca – 17.11.

Ovim putem se zahvaljujemo svim posjetiteljima, našim panelistima (prof. Viktor Dundović, Una Karabeg, i Tara Prasko), te moderatoru ove panel diskusije Muameru Galešiću.
Prisutni su imali priliku razgovarati o aktuelnim temama poput “Odlazak mladih iz BiH” i o fenomenu “Dvije škole pod jednim krovom”.

Panel je protekao u radnoj atmosferi, uz prisustvo mnogo srednjoškolaca, koji su vrlo zainteresovano popratili ove teme. Bilo je vidljivo da su svi zadovoljni, a diskusija je po svim temama pokazala visok nivo tolerancije i kooperativnosti. Veoma je bitno iskoristiti prilike i značajne datume kako bi se otvarale diskusije i širile spoznaje istih, te se razgovaralo o temama koje su do sada svrstane u tabu teme. Svakim danom smo sve svjesniji problema segregacije i diskriminacije u obrazovanju, zato nismo i nećemo biti tihi, nego ćemo nastaviti borbu za naša prava i bolje uslove obrazovanja.

VI NAS DIJELITE U OBRAZOVANJU, A VAN GRANICA NAS NE DIJELE !

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o