Livanjski kanton stavlja punktove i zabranjuje ulazak svima koji odluče doći

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Krizni štab Livanjskog kantona uz problematičnu formulaciju izdao je naredbu o samoizolaciji.Naime, u naredbi se navodi da se u cilju suzbijanja pojave i širenja zaraze uzrokovane koronavirusom (COVID-19) “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona”, što implicira da navedeni kanton ne pripada Bosni i Hercegovini.

Također nigdje nije navedeno da li se ova naredba odnosi na osobe sa državljanstvom Republike Hrvatske, kojeg posjeduje značajan broj Hrvata u BiH.

Zabrana se, kaže se, ne odnosi na vozila za dostavu hrane, robe, materijala kao i tranzit tih vozila kroz ovaj kanton, uz kontrolu ulaska i izlaska, kao i na pripadnike Oružanih snaga BiH, zdravstvene radnike, policijske službenike, te druge pripadnike tijela svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini u službene svrhe.

“Zadužuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova LK da uspostavi punktove na svim ulazima u kanton. Ova komanda će se primjenjivati od utorka, 24. marta, u 6 sati ujutro”, navodi se u naredbi.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/