Lijepe vijesti iz Turske: Mlada trudnica iz Bihaća uspješno operisana!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Portal dijasporainfo, ranije je pisao o prikupljanju novčanih sredstava za operaciju mlade trudnice Belkise Havić, te je bilo potrebno skupiti 140 hiljada KM za operaciju u Turskoj.

Naime, Belkisinoj bebi utvrđena je dijagnoza SPINA BIFIDA, za čiju operaciju je bilo potrebno skupiti 72 hiljade eura, piše Hanuma.ba.

SPINA BIFIDA je jedan od najtežih defekata neuralne cijevi, gdje prilikom rođenja mogu postojati ortopedske poteškoće, poremećena funkcija mokraćnog mjehura, djelomični ili potpuni gubitak motoričke funkcije (paraliza).

Zahvaljujući dobrim ljudima, novac za operaciju skupljen je 14. februara, te je Belkisa otputovala u Istanbul, gdje je jučer, 2. marta u Istanbulu izvršena operacija.

Lijepu vijest na društvenim mrežama objavio je Belkisin suprug, Kemal Havić.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti;

Jučer (četvrtak) oko 8:00h je počela operacija i završila oko 12:00h. Hvala Allahu, dijete je uspješno operirano, a mama Belkisa je dobro! Nema bolova, priča, a danas u toku dana će Inšallah napraviti svoje prve korake nakon operacije. Prenoćila je na intenzivnoj i sad je trenutno u svojoj sobi. Ovdje svaki pacijent ima posebno svoju sobu u kojoj je odvojen od ostalih pacijenata i posjeta mu je dozvoljena tokom cijelog dana i noći. Doktori i osoblje su jako ljubazni, profesionalni i uvijek dostupni za sva pitanja. Mi nastavljamo se dalje boriti, a vi nastavite sa dovama i učenjem. Selam od nas troje”, napisao je Kemal u svom statusu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/