Lijepa vijest iz Kulen Vakufa: Hrabri Zlatan spasio srnu od poplava

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Obilne kišne padavine uz konstantan rast vodostaja rijeka Une, Unac, Krke, Ostrovice, stvorile su veliku štetu u naseljima koja se nalaze u području Nacionalnog Parka Una, gdje se bilježe i najveće  posljedice od poplava, bujičnih voda i aktiviranja klizišta.

Brojni spasioci su na terenu jer situacija se ne smiruje već peti dan. Uz sav trud i rad u pomoći poplavama pogođenim područjima, zabilježena je i jedna lijepa situacija – spašena je još jedna divlja životinja. 

Priča dolazi iz grada Kulen Vakuf, blizu Bihaća koji je srce Nacionalnog Parka Una u kome je spašena jedna divlja životinja – srna. Ovaj put pohvale idu hrabrom spasiocu Zlatanu Vajzoviću

“U svoj ovoj muci, borbi da spasiš ono svoje, u žurbi da pomogneš komšiji i gradu, ti još letiš da spasiš “divlju životinju”. Heroji poplava. A lik je Zlatan Vajzovic , svaka čast momčino.
I znaš, oni i ne kukaju puno, oni znaju sa poplavama, to je njima sezonski posao ono ko krečenje, spremni i psihički i fizički dočekati poplave. Ti ljudi baš dišu rijeku i treba učiti od njih…” stoji u Facebook objavi. 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/