Lajk za pametnu energiju u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskom ambasadom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, već treću godinu implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED – Zeleni ekonomski razvoj.

Tim povodom, u cilju promocije značaja energetske efikasnosti djeci i mladima pozivamo vas da nam se pridružite na edukativno-zabavnom događaju pod sloganom ”Lajk za pametnu energiju” koji UNDP u saradnji sa partnerima organizira u petak, 5.8.2016. godine na gradskom trgu u Bugojnu, u periodu od 18:00 do 21:00 sat.

Na edukativno-zabavnom događaju svi posjetioci će saznati na koje načine mogu pametno koristiti energiju, a zaštitno lice kampanje ”Lajk za pametnu energiju”, Profesor Atom, dijelit će stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoliša i energetskoj održivosti. Sve učesnike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.

Cilj projekta ”Zeleni ekonomski razvoj” je smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode u javnim objektima, osigurati finansijske mehanizme za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“, te osigurati održiv ekonomski razvoj.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/