LAGANI TRIK: Kako da vam pomfrit bude ukusan kao onaj iz restorana!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Otkrivamo vam trik pomoću kojeg vaš pomfrit može biti ukusan poput onog iz najboljih restorana.

Da bi tako pripremljen krompir bio “kao u restoranu”, treba ga prije prženja oko 10 minuta držati u činiji punoj ledeno hladne vode.

Zatim isječeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tiganj ubaci krompir.

Isprženi pomfrit dobro procijediti od ulja i dobro posoliti neposredno pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.

KAKO DA POMFRIT ISPEČETE U RERNI

Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali ukusu prženih krompirića je teško odoljeti. Ipak, ima načina da krompir bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način.

Isječen krompir prije pečenja umočite u bjelance u kome su pomiješani začini po želji. Poredajte krompiriće po papiru za pečenje ili nauljenom plehu. Krompir pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni dok ne porumene. Bjelance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim, a krompirići neće biti okupani u ulju.

Izvor: Stvarukusa.rs

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o