KV SBIH SBK: Podrška zahtjevima demobilisanih boraca iz „Kampa heroja“

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Vrlo je sramotno da nakon 23 godine pričamo o ostvarivanju prava demobilisanih boraca, koji su na svojim leđima iznijeli teret rata i borbe za državu Bosnu i Hercegovinu. Stranka za Bosnu i Hercegovinu je 1998. godine predlagala  uspostavu Jedinstvne organizacije boraca. Nažalost, tadašnje strukture su se oglušile na navedeni prijedlog Stranke za Bosnu i Hercegovinu, kao i činjenicu da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu u tom paketu predlagala i privatizaciju na državnom nivou. Kantonalno povjereništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu u potpunosti podržava zahtjeve boraca o uspostavi jedinstvene organizacije boraca, jer naši borci se nisu borili na 1000 boračkih udruženja, već za državu Bosnu i Hercegovinu.

Sadašnja vlast se boji  jedinstvene organizacije boraca i  uspostave jedinstvenog boračkog registra, jer bi se otkrilo ko je i kada primao u prava osobe koje nisu bile u ratu, koje su napustile državu, a kasnije falsificiranjm dokumenata uspjevali  su ostvarivati prava koja pripadaju borcima. Dok u ostalim državama borci spadaju u najpriznatijii sloj društva, sadašnja vlast je od istih napravila socijalne slučajeve i pune 23 godine vara i laže naše najčasnije sinove.

Tri zahtjeva boraca (jedinstveni borački registar, ukidanje finansiranje boračkih udruženja, redovni borački dodatak) su i naši zahtjevi.

Press služba KV SBIH SBK

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o