Kurbansko meso tema na OV: Vijećnici pitali, načelnik odgovorio: Stidi se!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Kako smo to već i pisali, jučerašnja XXX redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno bila je veoma burna, a predsjedavajuća Greta Kuna u jednom trenutku zaprijetila je i prekidanjem sjednice te pozvala vijećnike da poštuju etičke kodekse.

Najzanimljiva je svakako bila tačka Dnevnog reda koja se odnosila na vijećnička pitanja, a žestoka rasprava vodila se oko kurbanskog mesa koje je prikupljano u Narodnoj kuhinji našeg grada, a  koje se prema informacijama dvojice vijećnika pokvarilo i bačeno je divljim životinjama.

–          Ja sam čuo i ne želim da kažem da je to krajnje istinito, a radi se o pet tona mesa koje se navodno pokvarilo u Narodnoj kuhinji  i da je to  negdje upućeno divljim životinjama da se one hrane, kazao je Besim Cetin, vijećnik Liste za Bugojno.

Nedugo zatim o istoj temi govorio je i prof. Abid Ajkunić, vijećnik SDP Bugojno.

–          Ovo opet ide na adresu načelnika a on bi trebao da traži odgovornost. Nije kako se priča, nego je istina. Prema informaciji Medžlisa Islamske zajednice propalo je pet tona kurbanskog mesa koje je bilo donirano kuhinji, a kuhinja je prebacila Plavcu. Meso se smrznulo i raspoređeno je tamo gdje mu pripada kao takvo pokvareno meso. Tu se treba tražiti odgovornost i ovo je vrlo loša poruka ljudima koji uplaćuju kurbane. To se ne smije dešavati i možete zamisliti koliko se obroka moglo napraviti sa tom količinom mesa, pitao je Abid Ajkunić,  čiji govor je prekidao načelnik Ajkunić koji je djelovao kao veoma ljut i sa svog mjesta je kazao.

–          Kako te nije stid Abide? Kako ti spavaš Abide, kako te nije stid pričati to? Stidi se, bile su riječi prvog čovjeka grada Bugojna Hasana Ajkunića.

Prof. Abid Ajkunić načelnika je pozvao da izađe na govornicu i da kaže šta u njegovom pitanju nije istina, da bi načelnik Ajkunić nešto kasnije za govornicom i odgovorio.

–          Biću kratak. Svaki vijećnik ima pravo da postavi pitanje, ali mislim da trebaju birati riječi. Mene kao načelnika ne čudi nijedno pitanje, ali ja to gledam  od koga pitanje dolazi, dodao je načelnik Ajkunić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/