Kupreški Merhamet i ovog Bajrama nagradio mališane

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

MDD Merhamet Kupres je i ovoga Bajrama obradovao kupreške mališane. Predsjednik ove humanitarne organizacije, Safet Pilić, je najboljim učenicima koji su prošli odličnim ili vrlodobrim uspjehom uručio plakete Merhameta i po 50 KM kao nagradu za uspjeh, ali i stimulans da ubuduće budu još bolji.

– Ovo je već četvrta godina kako na ovaj način nagrađujemo najbolje učenika i efekta ima. Sve su bolji, iz godine u godinu. A, da ni najmlađi ne bi ostali uskraćeni i za njih smo osigurali bajramske paketiće – kazao je Pilić.

Podijeljeno je 15 bajramskih paketića, te plakete i po 50 KM za 13 naših najboljih učenika. Nagrađeni su Erna, Edin, Admir, Arnes i Haris Mešan, Sara i Deni Huseinbegović, Lejla Mekić, Mensura i Mustafa Poparić, Asim Prokošak, Emina Ugarak i Melisa Pilić.

Pilić je dodao da su, u nekoliko navrata tokom ramazana, dijelili i porodične pakete, zahvaljujući već tradicionalnim sponzorima, te da su za Bajram podijelili i 20 porodičnih paketa koje je finansirao predsjednik SBiH Amer Jerlagić. Kupreški Merhamet se iskreno zahvaljuje svim donatorima i čestita svim muslimanima Bajram.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o