Krajiškinja niže uspjeh za uspjehom! Zejna Krantić iz Ključa, prvi Svjetski pojas pod zastavom BiH

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Ova uspješna sportistkinja koja živi i radi u Španiji, evropska je prvakinja u MMA kategoriji do 52,2 kilograma.

“Zejna Krantić, sportistkinja rođena u Ključu, nova je prvakinja Evrope u MMA kategoriji do 52,2 kg”. Tako je nakon svjetske titule dodala i ovu evropsku.

– Moram se nasmijati na ovo jer ima dana da ni sama ne znam. Rođena sam 28. novembra 1988 god, “ratno dijete”, kako kažu. Djetinjstvo sam provela u mojim divnim Bešićima (Humići, Ključ), s ljudima koje nikada neću moći zaboraviti. S majkom i didom rahmetli preživjela sam taj grozni rat i poslije nekoliko godina ratnog pakla spojila sam se sa svojim roditeljima. S 18 godina otišla sam u Španiju, kako mnogi vole reći, u potrazi za boljim životom. Naravno da svi mi tražimo bolji život, ko ne?

Ali moj odlazak je bila više avantura, potraga za drugačijim, drugim iskustvima. I zaista se isplatilo. Studirala sam tu i diplomirala telekomunikacije. Radim kao comunity manager na mrežama. Imam divne prijatelje, ljude koji su bili uvijek spremni da pomognu. Jedna od najbitnijih osoba je moj tener Chinto Mordillo, predsjednik Španske organizacije MMA, s kojim sam postigla sve sportske uspjehe: tri španska prvenstva, zlato i srebro na prvenstvu Evrope u Gruziji i Švicarskoj, zlato i bronzu na Svjetskim prvenstvima u Singapuru i Holandiji. Vječito sam mu zahvalna na svemu što me je naučio. Ne samo kao trener, on mi je velika podrška u svakodnevnom životu.

Moji treninzi su teški. Vjerujte da više dana idem kući plačući nego što sam zadovoljna, ali upravo zbog toga postižem ove rezultate. Treniram u “Megurocastilla” u Guadalajari, Madrid. Inače, sa MMA sam počela prije pet godina, u početku je to bilo rekreativno i moj trener je vidio potencijal u meni i prije tri godine smo se posvetili MMA, i onda su došle ove titule i postala sam trenutno najprepoznatljivije ime među ženskim borcima MMA u kategoriji 52 kg. Prije svega, moram reći da sam jako ponosna na ovaj uspjeh. Inače, borba je bila vrlo teška. Bili smo spremni za to. Trenirali smo namjenski jer znamo da moja protivnica Sofiia Bagishvili dolazi sa 10 pobjeda u nizu. Ali uz dobru taktiku i moju borbenost sve je izašlo kako treba i osvojili smo to zlato.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/