Krah Sportskog saveza Općine Bugojno: Vijećnici najavili, načelnik potvrdio promjene

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ono što se ovih dana špekulisalo u javnosti i među građanima Bugojna, dobilo je i potvrdu na jučerašnjoj XXX. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno koja je održana u Kristalnoj sali općine Bugojno.

Naime, odmah početkom nove 2016.godine najavljuju se korjenite promjene u Sportskom savezu Općine Bugojno koji je već odavno na brojnim kritikama sportskih radnika i klubova u našem gradu. Tu se prije svega misli na odlazak predsjednika Saveza Nedžada Šečića koji uz pomoć svojih odanih prijatelja već godinama kroji katastrofalnu politiku ovog saveza.

Zašto Sportski savez Općine Bugojno ne održava sjednice i zašto se ne pridržava Statuta, te na koji način se vrši preraspodjela novčanih sredstava korisnicima Sportskog saveza ako nema uprave. Ko to potpisuje i da li to kao u svemu do sada radi jedan čovjek ili jedna neformalna grupa, pitao je jučer na OV Bugojno Nihad Čurić, vijećnik Liste za Bugojno.

Nešto kasnije na pozornicu je izašao i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić koji je vijećnicima i javnosti priznao da će se u što kraćem periodu otvoriti proces Sportskog saveza Općine Bugojno.

Kako naš portal saznaje, promjene su veoma blizu a i svi se nadaju da će krovna kuća bugojanskih sportskih kolektiva konačno dobiti prave ljude koji će sport u našem gradu usmjeriti na pravi put.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/