KP NiP SBK: Oštro osuđujemo medijske laži i klevete na našeg vijećnika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Kantonalno povjereništvo NiP SBK je danas u Donjem Vakufu, u sali Centra za kulturu i informisanje, održalo svoju petu redovnu sjednicu.

Članovi povjereništva su raspravljali i odlučivali o određenim kadrovskim pitanjima, zatim o planu i programu rada do kraja ove godine, ali i o unutarstranačkim izborima i planiranim aktivnostima u vezi sa njihovim provođenjem na području Srednjobosanskog kantona.

Osim navedenog, povjereništvo je izrazilo i svoje političke stavove kako slijedi:

  1. Oštro osuđujemo medijske laži i klevete iznesene protiv ličnosti Omerinović Semedina, našeg vijećnika u Općinskom vijeću Bugojno i pozivamo da se s tim prestane, uz upozorenje pokretanjem sudskih postupaka protiv medija koji šire neistinite klevetničke navode.
  2. Izražavamo zabrinutost i ogorčenje nezakonitim postupcima Policijske uprave Bugojno nad članovima NiP Bugojno i tražimo da se isti odmah obustave.
  3. Pozdravljamo jednoglasnu odluku Općinskog vijeća Donji Vakuf protiv izgradnje minihidroelektrana na Vrbasu.
  4. Dajemo punu podršku početku rada Općinskog vijeća Jajce, u nadi da će se odblokirati zaustavljeni procesi u ovoj općini.
  5. Dajemo punu podršku aktivnostima i inicijativama svih naših vijećnika na području Srednjobosanskog kantona.
  6. Pozivamo nadležne općinske vlasti u Travniku i Bugojnu da njihova općinska vijeća nastave sa radom i sjednicama, a imajući u vidu da vladajuća koalicija u ovom trenutku ne čini dovoljno truda u ovom dijelu.
  7. Pozivamo nadležne vlasti u općinama Busovača i Kiseljak da poduzmu potrebne aktivnosti na poboljšanju vodosnabdijevanja.

Ujedno čestitamo povjereništvu Novi Travnik na uspješno realizovanom šahovskom turniru, ali i vijećnicima Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje i Općinskog vijeća Travnik na realiziranim inicijativama.

Zahvaljujemo se predstavnicima našeg povjereništva u Donjem Vakufu i predsjedniku Smajić Husmiru na uspješnoj organizaciji sjednice.

Predsjednik povjereništva Haris Kaniža