Košarkaši Iskre rasturili KK Promo iz Donjeg Vakufa 82:46, otvorila se velika šansa za play off

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras je u sportskoj dvorani KSC-a Bugojno sa početkom u 18:30 odigran susret između KK Iskra i KK Promo Donji Vakuf.

Utakmica je najavljivana kao veliki derby što se i pokazalo u 1/4 gdje je rezultat bio 19:18. U 2/4 se igrala peta minuta i pri vodstvu gostiju od 27:28 KK Iskra preuzima vodstvo i pravi seriju od 11:0 te utakmicu prelama u svoju korist. U 3/4 Promo je ubacio samo 4 poena što je natjeralo gostujuće navijače da polako napuštaju dvoranu, a Iskra je uvećavala svoju prednost konstantno. To se nastavilo i u 4/4 kada su svi igrači KK Iskra dobili priliku za igru gdje je Iskra ubacila najviše koševa i ostvarila najveću prednost. Na kraju je rezultat glasio 82:46 te je tako Promo izgubio šanse za Play off izgubivši od Iskre u derbiju sa 36 poena razlike.

Najbolji u ekipi Iskre bio je Meris Bečirović sa 19 poena, 7 skokova i 2 asistencije dok je Boris Brečić ubacio također 19 poena uz 3 skoka i 5 asistencija. Aldin Pandžo je upisao 16 poena, 5 skokova i 1 asistenciju. Elvir Seferović je postigao 4 poena te dodao 3 skoka i 4 asistencije. Kod gostiju se najviše istakao Ranko Križanović sa 16 poena i jednom asistencijom.

Ovom pobjedom su naši košarkaši jednom nogom u play off-u, ukoliko pobjede Turbinu u Jablanici.

Tokom cijele utakmice navijači Iskre Vandali Bugojno su nesebično bodrili naše košarkaše te ih nosili do pobjede, na kraju je uslijedila bakljada bez bilo kakvih incidenata.

Sastavi:

KK Iskra! Muriz Bečirović, Aldin Pandžo, Meris Bečirović, Boris Brečić, Selmir Mulasmajić, Elvir Seferović, Amar Delić, Anto TOmić, Adi Ćefo, Ahmed Novalić, Amar Barukčija, Belmin Haskić. Trener Mujo Kovačević, asistent Amer Škandro.

KK Promo Donji Vakuf! Mario Blaskan, Dino Alkić, Ranko Križanović, Ismail Hodžić, Alija Pirić, Mersudin Kurić, Feriz Vinčević, Amer Čaluk, Ajdin Ćurić, Vedad Hadžić, Faris Rešidović, Alen Toplak. Trener Suad Hodžić, asistent Ahmet Pašalić.
Trener KK Iskra Mujo Kovačević nije krio riječi zadovoljstva, izjave trenera, igrača i kapitena KK Iskra pogledajte u nastavku:

A.Pilić/Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/