KONAČNO: Stiže toplije vrijeme, temperature će biti iznad 20 stepeni

Foto: Amir Kehić
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Prema podacima prognostičkih modela, u razdoblju od 13. marta  do 19. marta, u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilnije vrijeme, bez većih padavina, uz duže sunčane intervale i osjetnije zatopljenje.

Kako je priopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na samom početku sedmice još uvijek će se zadržati djelimično nestabilne vremenske prilike, sa slabijim izgledima za padavine, pretežno u središnjoj i istočnoj Bosni. Nakon toga, od utorka će iz dana u dan biti toplije, s više sunca i postepenim porastom temperatura zraka, osobito maksimalnih vrijednosti.

Jutra i večeri će i dalje biti relativno svježi s temperaturama od -2 do 3 °C u unutrašnjosti, na jugu od 0 do 6, prema kraju tjedna nekoliko stupnjeva više.

Ovo toplije i stabilnije razdoblje pred nama kulminirat će u dane vikenda, kada bi maksimalne dnevne temperature u unutrašnjosti mogle dostići od 14 do 16 °C, u Hercegovini od 18 do 20 °C.

Za prvi dan vikenda je izgledno i kratkotrajno prolazno naoblačenje praćeno slabijim padavinama u dijelu Bosne.

U drugom dijelu prognoziranog razdoblja od 20.03. nadalje, prema aktualnim sinoptičkim kartama, izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, uz ne suviše jake padavine, pri čemu se temperature neće značajnije mijenjati, priopćeno je iz FHMZ-a.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/