Kompanija Telemach donira JU Bolnica Travnik opremu vrijednu 30.000 KM

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Kompanija Telemach donirala je JU Bolnica Travnik projekt kompletne telekomunikacijske infrastrukture, uz prateću opremu, vrijednosti 30.000 KM.

Projekt će pomoći procesu kompletne digitalizacije internog uslužno-zdravstvenog sistema Kantonalne bolnice Travnik, unaprijediti i modernizovati tok procesa praćenja zdravstenih usluga, od dijagnosticiranja do liječenja svih građana s područja kompletnog Srednjobosanskog kantona.

Ubrzat će distribuciju dijagnostičkih nalaza, poboljšati sistem pretrage interne dokumentacije bolnice te u konačnici unaprijediti kvalitetu rada i razmjenu informacija. Telekomunikacijska infrastruktura uvezat će 70 posto prostorija te bolnice.

U zgradu JU Bolnica Travnik Telemach će instalirati optičku infrastrukturu i, kao dio projekta donacije, postaviti besplatni WIFI servis za sugrađane, posjetioce i bolesnike bolnice na svim prijemnim odjelima i ambulantama.

Kako je najavljeno iz Telemacha, projekt se realizira u okviru obilježavanja deset godina postojanja u BiH te kompanije, a početak je najavljen za danas.

FENA

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/