Komisija usaglasila borački zakon: Svaki borac će dobiti borački dodatak od 6 KM za svaki mjesec proveden u ratu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Prijedlog ovog zakona usvojen je u različitim tekstovima u Zastupničkom i Domu naroda zbog čega je ova komisija morala održati sjednicu i usaglasiti zakon, koji će se opet morati naći na sjednicama oba doma.

Vlada FBiH, koja je predlagač zakona, na sjednici Zastupničkog doma 10. jula prihvatila je 11 amandmana zastupnika i oni su postali sastavni dio teksta zakona. Na toj sjednici Vlada nije prihvatila 19 amandmana, ali su oni usvojeni glasovima zastupnika.

Na Domu naroda usvojen je Prijedlog zakona sa uključenih 11 amandmana, te još četiri amandmana koja su borci zahtijevali. Posao Komisije bio je da se usaglasi oko 15 preostalih amandmana, što je danas i učinjeno.

Kako saznajemo nezvanično, članovi Komisije prihvatili su sve što su borci zahtijevali. Posao u vezi sa usaglašavanjem amandmana brzo je završen, osim onih koji su se ticali boračkog dodatka. Na kraju usvojen je amandman koji predviđa da borci dobiju borački dodatak od šest maraka za svaki mjesec proveden u ratu.

faktor.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o