Kolinda u Bugojnu: Hrvatska je uz vas, u Srednjoj Bosni ste mnogo propatili

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Danas je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila dekanat Bugojanskog dekanata u župi Skopaljska Gračanica u mjestu Humac gdje se srela sa svećenicima, hrvatskim dužnosnicima HDZ-a BiH, borcima i hrvatskim narodom s prostora Bugojna i Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Dočekalo ju je par stotina Hrvata iz Bugojna i Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Sve vas srdačno pozdravljam i kao vaša predsjednica. Danas dolazim sa čvrstom porukom, a to je da je Hrvatska uz vas, da će Hrvatska stajati uz vas i da će se boriti za vaša prava kao jednakog i konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike i biti jednakopravni u svakom pogledu sa ostala 2 naroda. Zalažem se čvrsto i za evropsku budućnost BiH i onda ćemo zajedno živjeti bez granica među nama a onda će i Hrvati u BiH moći ostvariti veći prosperitet i prava u Evropskoj uniji. Ovdje u Srednjoj Bosni gdje ste toliko propatili, kad se prisjetim svega što ste prošli, ono što me veseli je vidjeti ovu mladež i djecu koja su s nama“, istakla je Kolinda Grabar-Kitarović.

U zatvorenom sastanku za medije koji smo uspjeli propratiti na početku mogli smo čuti da se župnik dekanata u župi Skopaljska Gračanica žali predsjednici na odlazak mladih što predstavlja veliki problem za hrvate u Bugojnu.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/