Koliko košta liječenje protiv Corona virusa?!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Svjedoci smo da je u našem gradu sve veći broj zaraženih, a redovi pred ambulantama su predugi. Zdravstveni radnici se bore, ali sistem sve više zakazuje. Istražili smo kako teče liječenje protiv ove opake bolesti i koliko novca otprilike trebate izdvojiti.

Kada konačno dođete na red za pregled u COVID ambulanti, za testiranje, početne laboratorijske analize i snimak pluća trebate izdvojiti oko 50 KM, naravno ukoliko ste osigurani i imate važeću markicu. Rezultate svega dobijate isti dan i eventualno krećete sa terapijom i tada kreću još veći troškovi jer skoro ništa nećete dobiti besplatno.

Preparati za imunitet su najskuplji i koštaju od 35-110 KM, a skoro svako ko je prebolovao koronu dat će vam preporuku za neki različit proizvod. Najčešći vitamini koji se propisuju su vitamin D3 koji košta oko 15 KM i vitamin C oko 25 KM.

Do sada ste već potrošili oko 100 KM, a tek ste počeli. Antibiotici, probiotici, lijekovi protiv bolova, temperature, zgrušavanja krvi i kašlja  koštat će vas još oko 50 KM. Dodatni troškovi za liječenje predstavlja i ishrana koju trebate prilagoditi svom stanju, gdje se najčešće uzimaju prirodni sokovi od cvekle, aronije i sl., koji po litru koštaju od 4-20 KM. Ukoliko dolazite na terapiju, trošit ćete i dodatni novac na gorivo ili taksi.

Oksimetar (aparat za mjerenje kisika u krvi) košta preko interneta oko 37 KM sa poštarinom dok u apotekama košta oko 100 KM.

Svi ovi troškovi su izračunati ako ste zdravstveno osigurani tj. ako plaćate markice, ukoliko niste, očekujte puno više troškova. Dakle, prema ovoj računici troškovi se kreću od minimalnih 150 KM do 300 KM. Nažalost, nisu svi u prilici izdvojiti ovaj novac a država se za takve nije pobrinula.

Na ovo sve dodajmo da većinom imamo više slučajeva u porodici koja ima jedan zajednički budžet koji je u ovoj situaciji već poprilično smanjen. Nadamo se da će vam terapija pomoći i da je nećete morati produžavati jer su to sve dodatni troškovi koji zahtjevaju opet velike količine novca.

Čuvajte se, poštujte pravila, nosite masku i držite distancu.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o