Koliko će u novembru vrijediti izborni glas u Bugojnu, narod više ne pada na 20 KM

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

15.novembra u BiH će biti održani lokalni izbori. Borba za općinska vijeća i lokalnu vladavinu je počela već ove godine a zvanična predizborna kampanja počinje 15.10.2020. i trajat će do 14. novembra do 7 sati ujutro kada će uslijediti izborna šutnja do okončanja izbornog dana.

Ono što je bitno naglasati jeste da je na izbore 2016. godine pravo glasa imalo 29 672 a glasalo je samo 15 657 osoba, što je nešto više od 50% birača koji imaju pravo glasa.

Nezadovoljstvo u Bugojnu je očito, građani veliko negodovanje stanjem u Bugojnu iskazuju kroz komentare na portalu Bugojno Danas upućujući kritike na aktuelnu vladavinu SDA stranke a koja u općinskom vijeću čini apsolutnu većinu sa svojih 11 vijećnika SDA i 3 vijećnika HDZ-a. Dakle, 3 vijećnika HDZ-a bez kojih SDA ne bi mogla imati većinu a svim javnim preduzećima i ustanovima u Bugojnu upravlja SDA bez ikakvog pristupa svom partneru u vijeću stranci HDZ. Nezadovoljstvo su iskazali iz Općinskog odbora HDZ Bugojno kroz brojne medijske nastupe kazavši kako za njih nema mjesta u javnim preduzećima i ustanovama u Bugojnu i kako se to mora promijeniti. Iz ovakvih tvrdnji OO HDZ Bugojno bi se dalo zaključiti da će se u novembru klimati većina koju želi ponovo imati SDA Bugojno.

Izborno kupovanje glasova nije nikakva strana priča u Bugojnu, svako selo ima svoga izbornog kolovođu, reklo bi se, koji “završava” glasove za kupce svojih stolica u općinskom vijeću Bugojno. Nedavno, za jedan od Bajrama podijeljeni su paketići u vrijednosti nekoliko hiljada maraka a vrijednost paketića je iznosila mizernih 30 KM.

Ovaj put učinite iskorak i odbijte da vas neko kupi za 30 maraka. Budite mali kotačić u pravljenju sistema. Ispada da nas vole pobjednici, a oni to nisu jer kupuju vaše glasove koje vi prodajete onima koji vas loše vode.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o