KO SDP BiH SBK/KSB: SRAMNA ODLUKA VLADE SBK!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Vlada Srednjobosanskog kantona je na 28. sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti na pokretanje procedure dugoročnog kreditnog zaduženja Srednjobosanskog kantona od 12 milona KM. Sredstva bi se koristila za isplatu sudskih presuda za uposlenike u obrazovanju, MUP-u, pravosudnim institucijama i za naknade advokatskim kućama.

U zadnjih godinu dana Vlada SBK se zadužila 32 miliona KM.

SRAMNA ODLUKA VLADE SBK! Oni uposlenici koji su privilegovani, koji imaju redovne plaće, Vlada SBK za njih diže 12 milona KM kredita.

ŠTA JE SA DRUGIM GRAĐANIMA OVOG KANTONA, ONI SU OD VAS DISKRIMINISANI.

Da li Vlada SBK misli o radnicima, o radnicima koji su obespravljeni, koji su zaradili svoje plaće, a nisu ih primili? Da li će se Vlada SBK i za njih zadužiti?

Gospodo draga, dignite kredite i za radnike „Mediapana“ iz Busovače,  „Pilane“ iz Donjeg Vakufa, „Špedicije“ i „Gorice“ iz Bugojna, Remontnog zavoda iz Travnika i za sve one koji su pošteno radili i zaradili, a nažalost nisu privilegovani.

Lako se zadužiti, a kako vraćati tolike kredite. Unučad ste nam zadužili!

Puno bi bolje bilo da donosite propise koji bi omogućavali zapošljavanje mladih ljudi, a ne da ti isti mladi obrazovani ljudi napuštaju našu državu.

SDP ne podržava ovakve odluke Vlade SBK i smatramo da se sa ovakvim zaduženjima treba prestati na teritoriji cijele države.

 

                                                                                               KO SDP BiH SBK/KSB
ODNOSI S JAVNOŠĆU

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/