Ko je sve izbačen iz SDA?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine smijenjen je funkcije potpredsjednika OO SDA Srebrenica te Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje, a dobio je opomenu pred isključenje iz SDA.

Stranka demokratske akcije je 2006. godine isključila iz članstva Mehmeda Žilića i zatražila od njega da vrati mandat poslanika SDA u Predstavničkom domu. Žilić je bio član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) od 2000. do 2004. Dvije godine nakon toga prelazi u Stranku za BiH.

Iz SDA je isključen Munib Alibegović. On je bio načelnik općine Visoko u dva mandata (od 2004. do 2008. godine). Bio jedan od najstarijih članova OO SDA Visoko dok nije isključili iz stranke pred lokalne izbore 2012.godine.

Sead Džafić, aktuleni načelnik Općine Kalesija, također je u grupi isključenih. Džafić je nekadašnji potpredsjednik SDA Kalesija, ali je kako je ranije kazao zbog neslaganja sa predsjednikom stranke odlučio da istu napusti te da krene u borbu za načelničku funkciju kao nezavisni kandidat.

Njegova kolegica, aktuelna načelnica Općine Visoko Amra Babić, također je odlukom članova Izvršnog odbora isključena iz SDA. Kao nezavisna kandidatkinja osvojila je ponovo načelničku poziciju i to sa rekordnim brojem glasova, skoro 13.000. Njen protivkandidat Halim Zukić iz SDA je osvojio je nešto više od 6.000 glasova.

Iz SDA je izbačen i aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je bio član stranke od njenog osnivanja, odnosno 1990. godine. Bio je čovjek od povjerenja Sulejmana Tihića, ministar finansija u Srednjobosanskom kantonu (SBK), zamjenik ministra finansija i trezora BiH. Na Lokalnim izborima 2016. godine je kao nezavisni kandidat izabran za gradonačelnika Zenice.

Lista izbačenih članova iz Stranke demokratske akcije je mnogo duža. Isključivani su zbog navodnih povreda Statuta stranke, nepoštivanja zvanične politike, ali i protivljenju odlukama centrale SDA.

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o