Ko je navijač Hrvatske s natpisom Don't Forget Srebrenica

# https://www.zekataxi.com/

Fotografija navijača Hrvatske koji je na poleđini dresa ispisao Don't forget Srebrenica zapalila je društvene mreže.

Moglo bi se reći da je ovo jedna od fotografija koja je upisala najveći broj dijeljenja na društvenim mrežama u protekla 24 sata, ali i da je riječ o fotografiji koja je još jednom jedan dio bosanskohercegovačke nacije bacila u zabludu.

Naime, za Radiosarajevo.ba iz Makarske govori Eldar Mečkić, Maglajlija koji je sinoć bio u centru pažnje na ulicama grada na Jadranu.

“Ja nisam iz Hrvatske, Maglaj je moj rodni grad, a Zenica mjesto boravka. Oženjen sam Hrvaticom Vanjom i imamo dva sina”, govori Mečkić na početku razgovora.

Pozitivna strana priče je to što Eldar sinoć nije doživio niti jedan negativan komentar.

“Reakcije su bile fantastične, ljudi su me zaustavljali da se fotografišu uz majicu, bilo je tu dosta Hrvata koji su bili oduševljeni, samo su govorili svaka ti čast majstore, nećemo nikada zaboraviti Srebrenicu, a prepoznao sam i naše sugrađane iz Bosne koji su vjerovatno mislili da sam Hrvat. I oni su isto tako prilazili i pružali ruku. Niti jedan negativan komentar nije bio upućen prema meni i mom 13-godišnjem sinu. On se čak i smijao jer mu nije ništa bilo jasno,” iskren je Eldar.

Istaknuo je i kako se uvijek vodi parolom da nacija i vjera nisu bitne.

“Ništa ciljano nije bilo, osim toga da sam osjećao potrebu da to napišem i uradim i da dam mali doprinos za jučerašnji dan. Ja svakako kroz život idem parolom da nije bitna ni vjera ni nacija, bitno je samo da si čovjek”, kaže Eldar.

Na kraju dodaje kako mu je drago da je ipak uspio napraviti nešto pozitivno, a mi se pitamo kuda plovi ovaj brod i kada će istinske vrijednosti sporta reći zauvijek zbogom nacionalizmu.

RadioSarajevo.bahttps://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o