Ko je Davor Ivoš i odakle mu ogromni novac koji ulaže u NK Iskra?!

Brojni građani Bugojna se pitaju odakle novac predjedniku NK Iskra Davoru Ivošu koji ima tek 37 godina za mnogobrojna ulaganja u Bugojnu i kako to finansira. Odlučili smo sa gospodinom Ivošem porazgovarati na tu temu gdje nam je otvoreno rekao sve što nas je zanimalo.

Prvo i glavno pitanje koje sve zanima jeste, odakle Davoru toliki novac za velike investicije u Bugojnu?

Porodica Ivoš je dugo godina vlasnik jednog preduzeća u Švicarskoj koji pravi i montira montažne objekte, a ja sam generalni direktor preduzeća i glavni inicijator porodičnih investicija u Bugojnu. Sav materijal koji je moguće dobavljamo iz Bugojna i BiH čime jačamo ekonomiju naše zemlje i radnu snagu u BiH.”

Zašto baš Bugojno i je li u planu još neka investicija pored stadiona Jaklić?

U Bugojnu sam rođen i volim Bugojno najviše na svijetu. Zarađeni novac u Švicarskoj ulažem u svoje Bugojno u svoje objekte koji su već izgrađeni Nukleus, Janus, Swiss Lounge a sada je u izgradnji i stadion Jaklić. Pored velikih ulaganja izdvaja se još jedna velika investicija a to je starački dom u Goruši odnosno staračka rezidencija koja će brojati 140 apartmana a ukupna investicija u narednih godinu ipo dana će iznositi 4 miliona maraka.

Odlučili ste se kandidovati za općinsko vijeće Bugojno tj. imat ćete listu na čijem čelu ćete biti:

Odlučio sam se kandidovati za predstojeće izbore za općinsko vijeće Bugojno i imat ću svoju listu za koju će moći glasati svi oni koji podržavaju mene, moj rad i moje ljude. Ljudi na listi će biti pismeni, obrazovani i pošteni. Danas se svako bavi politikom ali tu malo ko da ima kvaliteta i poštenja kao što treba da bude kada uđete u politiku da mijenjate stvari na bolje. Očekujem veliku podršku građana jer sam se dokazao i kao poduzetnik i kao Bugojanac.

Ono što brojni građani primjete kada vas sretnu jeste da često mijenjate auta?

Da istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe.”

Odakle vam snaga i energija za ovu borbu i sve ovo, mnogi koji vas ne poznaju kažu kako je to nemoguće?

Ja svojim djelima ukazujem na njihov nerad. Na mojim djelima se vidi šta bi se moglo kad bi se htjelo. Dokaz sam šta jedan čovjek sam pokrene a šta bi se moglo tek kad bi drugi radili svoj posao za koji su zaduženi i za koji su plaćeni. U inat svim koji tvrde da je nešto nemoguće ja to gledam kao svoj životni izazov i u ovome sam bio najuspješniji u svojoj karijeri do sada.”

U nastavku pogledajte fotografije nekih od projekata koje je realizovao gospodin Davor Ivoš: