Ko će biti kandidati za načelnika Bugojna? Već poznata neka imena

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/

Pandemija koronavirusa usporila je predizborne aktivnosti u Bosni i Hercegovini. Iako bi se Lokalni izbori trebali održati 15. novembra, sva imena kandidata za načelnika i vijeće Bugojna su pretežno nepoznanica i to ne samo javnosti, već i političkim strankama koje će učestvovati u izbornoj utrci.

Kada je Bugojno u pitanju, portal Bugojno Danas saznaje, aktuelni načelnik Hasan Ajkunić će opet biti kandidat ali je još uvijek nepoznanica da li će biti nezavisni kandidat ili kandidat stranke SDA. Podsjetimo, Ajkunić je načelnik Bugojna od 2004. godine a 2012. i 2016. godine pobijedio je kao nezavisni kandidat osvojivši 6854 glasova na prethodnim izborima, dok je 2017. godine ponovo pristupio stranci SDA te je vrlo moguće da će biti kandidat ispred pomenute stranke jer će SDA veoma teško naći kandidata koji bi mogao pobijediti aktuelnog Ajkunića.

Jedno od imena koje se spominje da će biti kandidat za načelnika Bugojna jeste Zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona Asmir Karadža koji je bio kandidat i 2016. godine osvojivši odličnih 3967 glasova kao nezavisni kandidat.

Kada je u pitanju HDZ BiH, na prethodnim izborima 2016. godine kandidat je bio Zdenko Antunović koji je osvojio 1203 glasa, dok se još uvijek ne spominje ime kandidata za predstojeće izbore.

Kada su u pitanju kandidati opozicionih stranaka, kako saznajemo SDP će imati svog kandidata a spominju se 3 imena, Nijaz Helez, Šejla Džanan i Admir Škandro. O kandidatu će donijeti odluku demokratskim putem unutar Općinskog odbora.

Centralna izborna komisija je propisala da se kandidatske liste podnose u periodu od 5. do 17. augusta, te će finalne liste zasigurno biti poznate tek početkom osmog mjeseca.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/