Klubovi vijećnika SBB, SDP i DF traže hitnu sjednicu Općinskog vijeća Bugojno

http://www.bingotuzla.ba/2018/07/16/i-ovog-vikenda-dodatno-snizeno-16-7-18-7-2018/

Danas su klubovi vijećnika SBB, SDP i DF podnijeli inicijativu za sazivanje sjednice Općinskog vijeća Bugojno za dan 10.07.2018. u 10 sati kazavši kako aktuelna većina konstantno propušta sazivanje sjednica Općinskog vijeća te zanemarivaju važna pitanja iz nadležnosti lokalne zajednice, te na temelju člana 57. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Bugojno, zahtjevaju sazivanje redovne sjednice Općinskog vijeća Bugojno s obzirom da je posljednja sjednica održana 14.5.2018. kada su vijećnici SBB-a i SDP-a napustili sjednicu nezadovoljni.

Za dnevni red predlažu 4 tačke i to:

1. Realizacija programa rada Općinskog vijeća
2. Raspisivanje javnog poziva za dodjelu stipendija za školsku 2017/2018
3. Informacija o realizaciji poljoprivrednih poticaja za 2016-u i 2017-u godinu
4. Usvajanje programa poljoprivrednih poticaja za 2018-u godinu.

Smatraju kako vladajuća većina u Općinskom vijeću spava i ne radi ništa zbog čega sve stagnira.

Kako navode, po Poslovniku o radu Općinskog vijeća Bugojno potreban je potpis trećine vijećnika da se sjednica održi što je u ovome slučaju dostignuto s obzirom da se 9 vijećnika potpisalo od ukupno 25 koliko broji Općinskog vijeće Bugojno.

U prilogu pogledajte dokument inicijative sa potpisom 9 vijećnika pomenutih klubova.

https://www.bugojno-danas.info/dobrodosli-u-kraljevstvo-bureka-pekara-princ-na-ulazu-u-bugojno-privlaci-putnike-iz-cijelog-svijeta/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/