Klub sjedeće odbojke Iskra Bugojno osvojio danas turnir u KSC-u: Uspjevaju raditi ono što samo rijetkima uspjeva

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Danas je u KSC-u Bugojno u okviru 20. Maja dana Općine Bugojno održan 10. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Bugojno open 2018.

Ekipe učesnice su bile: OKI „Feniks Kikinda“ Kikinda – Srbija, KSO „Vukovar“ – Hrvatska, KSO „Čelik 07“ – Zenica, KSO „Zenica “92“ – Zenica, OKI „Banja Luka“ – Banja Luka i KSO „Iskra“ – Bugojno.

Turnir je osvojio domaćin KSO Iskra Bugojno pobjedivši KSO „Čelik 07“ iz Zenice rezultatom 3:0 u setovima, treće mjesto je osvojila ekipa KSO „Zenica “92“, četvrto mjesto je osvojila ekipa OKI „Feniks Kikinda“ Kikinda – Srbija, peto je osvojila ekipa OKI „Banja Luka“ – Banja Luka dok je posljednjeplasirana 6. ekipa KSO „Vukovar“ – Hrvatska. Na kraju turnira upriličena je večera uz muziku uživo za sve ekipe učesnice turnira u provjereno odličnom bugojanskom restoranu Alibey gdje su i uručene zahvalnice, medalje i pehari. Pehar za prvo mjesto je uručio predsjednik RVI Bugojno Sabahudin Velić Rudi koji je bio vidno oduševljen današnjim osvajanjem turnira. KSO Iskra već dugo ima podršku Velića gdje se zajedno bore za svoje nebo pod zvijezdama.

Ono što je KSO Iskra Bugojno uspio samo rijetki uspjevaju, a to su konstantne pobjede i osvajanje turnira širom regije. Trenutno se bore u najjačem rangu takmičenja u sjedećoj odbojci u Bosni i Hercegovini, u Premijer ligi, gdje se bore za treće mjesto sa SKISO Sinovi Bosne. Na prvom mjestu je SDI Spid a na drugom OKI Fantomi. Takmičenje u sjedećoj odbojci se odvija u 3 lige, naši momci su u najjačoj ligi dugi niz godina i zaslužuju veću pažnju.

Bugojno-danas.info

Pogledajte zadnja dva seta sa finalne utakmice koji smo snimali uživo:

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o