Klub poslanika SDP BiH u Skupštini SBK: “Dosta je više lažnih obećanja, a ove kredite ni čukununučad nam neće moći vratiti”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dvadeset deveta sjednica Skupštine SBK/KSB bila je zakazana za 11.04.2018. godine. I ništa ne bi bilo neobično, da pred sami termin održavanja sjednice, oni koji su je zakazali, traže odgodu za šest dana. U javnosti se špekuliše da je sjednica otkazana iz razloga nedostatka ruku za usvajanje Dnevnog reda. Međutim, oni koji su zakazali sjednicu (SDA i HDZ), morali su znati termine svojih stranačkih šefova. Jedan od njih je organizirao skup u Mostaru, a drugi u Sarajevu. Građani će sami ocijeniti gdje je ko bio.

A sjednica Skupštine koja je teška 18,2 miliona maraka novog zaduženja kantona, najbolje bi bilo da se i ne održi. U nepune tri godine, “reformatorska” Vlada SBK/KSB (SDA i HDZ) se zadužila 50 miliona maraka. Budžet Kantona za 2018.godinu usvojen je u decembru 2017.godine, i u Nacrtu Budžeta, a pogotovo u prijedlogu Budžeta, “reformatorska” Vlada nije se uopšte obazirala na prijedloge vezane za infrastrukturne projekte.

Pošto je 2018.godina i izborna godina, u martu mjesecu, na posljednjoj sjednici Vlade SBK/KSB, “UKAZALO“ im se da ovoliko zaduženje može pomoći u predizbornim kampanjama.

Draga gospodo u Vladi SBK/KSB, Vama više niko i ništa ne može pomoći. Ovolika zaduženja neće Vam pomoći da ostvarite svoje pokvarene namjere. Narod je progledao. Dosta je više lažnih obećanja, a ove kredite ni čukununučad nam neće moći vratiti. Puno bi bolje bilo da se okrenete realizaciji Programa Vlade SBK/KSB za 2018.godinu, kojeg usvojište na Skupštini SBK/KSB u decembru prošle godine.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, od napisanog nema ništa, a da vas napomenemo da ste obećali za prvi kvaratal i ovo usvojiti:

– Nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima SBK/KSB,
– Odluku o osnivanju lovišta na području SBK/KSB,
– Zakon o strukovnom obrazovanju,
– Izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju,
– Izmjene i dopune Zakona o srednjoj školi,
– Izmjene i dopune Zakona o osnovnoj školi, itd.

I ovako obećaj, ne uradi, preko dvadeset godina. Jedino gdje se ova “reformatorska” Vlada (SDA i HDZ) dogovara besprijekorno su odluke o raspodjeli novčanih sredstava u odnosu 55% za poslušnike SDA naspram 45% za poslušnike HDZ-a.

Na kraju poruka našim građanima je: „Oni koji su u blato doveli kola (SDA i HDZ), oni ih iz blata ne mogu izvući.“

Klub poslanika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o