Klub nezavisnih vijećnika u OV Bugojno održao konferenciju za novinare

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Nezavisni vijećnici Enver Hadžiahmetović, Samir Šečić i Almir Bečirović na press konferenciji, održanoj danas u Kristalnoj sali Općine, osvrnuli su se na rad Općinskog vijeća u proteklom periodu, ali i na doprinos Kluba nezavisnih vijećnika u donošenju odluka od važnosti za gradjane i lokalnu zajednicu.

-Rad Općinskog vijeća Bugojno u ovom sazivu mogao je biti bolji i efikasniji.Pojedini vijećnici opstruirali su rad Vijeća, sjednice su trajale dugo, a efikasnost nije bila na zadovoljavajućem nivou, rekao je na početku konferencije za novinare nezavisni vijećnik Enver Hadžiahmetović. Hadžiahmetović je naglasio kako je formiranje Kluba nezavisnih vijećnika doprinijelo efikasnosti u radu bugojanskog Vijeća.

-Klub nezavisnih vijećnika pokazao je da vijećnik može i treba samostalno donositi odluke, da ne mora ići po mišljenje stranačkim šefovima, rekao je vijećnik Samir Šečić. Istakao je kako je njihov Klub dao pozitivan doprinos, te nekoliko puta uspješno deblokirao nastojanja pojedinih vijećnika da onemoguće rad Općinskog vijeća Bugojno. Ovom prilikom upoznao je javnost da je iz Kluba nezavisnih vijećnika proistekla jedna gradjanska organizacija koja će ponuditi Nezavisnu listu gradjana Bugojna za predstojeće Lokalne izbore 2.oktobra.

-Osnovni koncept naše Nezavisne liste je da oni koji žive u Bugojnu i odlučuju o Bugojnu. Mi nemamo obavezu provoditi bilo kave instrukcije i direktive stranačkih šefova iz stranačkih centara, a koji često interese finansijskih lobija stavljaju ispred interesa općina.

-Mi imamo svoj stav i odlučivat ćemo u interesu gradjana Bugojna i naše lokalne zajednice, zaključio je Šečić.

RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/