Klanjana dženaza djevojčice Irmak (15) koja je stradala u zemljotresu: Otac shrvan od bola zagrlio mezarluk svoje kćerke

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Mnogo je srceparajućih slika snimljenih usred tragedije zemljotresa u Siriji i Turskoj koji je već odnio više od 21.000 života.

︎Jedna od njih je djevojčica Irmak, petnaestogodišnja kćerka Mesuta Hancera (49). Novinar BILD-a je bio na masovnom mezarju Kapıçam. Klanjana je dženaza djevojčici Irmak (15) koja je stradala u zemljotresu.

Neću te pustiti! Mesut Hancer (49) danima je sjedio pored svoje mrtve kćerke držeći je za ruku. Hancer je u zemljotresu izgubio i dva brata, njegova majka i dalje leži negdje pod ruševinama. Hancer još uvijek nosi narandžastu jaknu sa fotografije. Komad drveta označava mezar njegove kćeri. Njeno ime je ispod broja “380”. Irmak.

Otac Mesut, majka Gülseren i brat Berkay u molitvi na mezaru djevojčice Irmak. Njena majka plače i viče: “Molim te reci da si živa!”

Foto: Hamdi Gokbulut

„Radio sam u pekari kada je zemlja zadrhtala“, prisjeća se Hancer. Drhtavim glasom govori. „Pozvao sam svoju ženu. Rekla je da su ona, moje dvije ćerke i moj sin na sigurnom, a treća kćer Irmak nije kući.”

Njen otac je naziva svojom “princezom”: Irmak (15) je spavala sa bakom kada se kuća srušila.

Njegova najmlađa kćerka te noći nije spavala kod kuće, već kod svoje stare majke, nane. Rođaci su bili u posjeti kod nje, a i ona je htjela biti s njima. I onda se desii zemljotres. Otac Mesut ih je zvao na telefon ali se niko nije javio. “Vapio sam Bogu: ‘Molim te, neka naša kuća cijela…’” Njegove molitve nisu bile uslišene…

Screenshot 20230210 134651 edit 257725603447985

Otac: „Pokušao sam da iskopam svoju princezu golim rukama. Ali na kraju sam morao da je ostavim u ruševinama.”

Nakon dženaze svoje kćeri, Hançer se vraća na mjesto gdje je Irmak danima držao za ruku. U ponedjeljak je ovdje još bila kuća od deset spratova – sada spasioci raščišćavaju ruševine, a mrtvi se uvijek izvlače, navodi BILD.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/