Kladionice otišle korak dalje: Premier pozvao zaposlene na proteste

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Situacija oko izmjena Zakona o igrama na sreću u Federaciji Bosne i Hercegovine eskalirala je u subotu navečer. Iz Sportske kladionice “Premier” pozvali su svoje zaposlene, kao i njihove obitelji te prijatelje, da se pripreme na posljednji korak – proteste pred državnim institucijama…

Grupa „Spasimo naša radna mjesta – Sportska kladionica Premier“ preplavljena je postovima, komentarima i pozivima na proteste protiv donošenja izmjena Zakona o igrama na sreću, odnosno, kako su naveli, ostaje im „još jedan oblik borbe, a to su protesti pred Vladom FBiH u Sarajevu.

S tim u vezi idućih će dana svim zaposlenicima SK „Premier“ biti dostavljeni upiti s ciljem prikupljanja podataka tko je zainteresiran učestvovati u obrani svoga radnog mjesta i koliki broj članova porodice/prijatelja može sa sobom povesti“.

Iz ovog su preduzeća pojasnili kako su došli do saznanja da Vlada FBiH, a prije svega ministrica finansija Jelka Miličević, nemaju i ne žele imati razumijevanja za njih te nisu zainteresovani za činjenicu da će njihovi amandmani zatvoriti „Premier“ i ostale privatne kladionice te sve zaposlene ostaviti bez posla.

Iako se i dalje nadamo da će u Domu naroda FBiH prevladati razum i da ovaj zakon neće biti usvojen nema nikakvih naznaka da se možemo pouzdati u pozitivan razvoj događaja za nas, poručuju.

Dodali su kako su, nažalost, svjesni toga da će „Premier“ biti primoran zatvoriti svoja uplatna mjesta u Federaciji BiH, ali i da sve naznake govore kako i Vlada Republike Srpske pokazuje tendencije da “prekopira” isti zakon koji možda stupi na snagu u Federaciji BiH.

bljesak.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/