KK Bugojno na takmičenju Ilidža Open 2019. osvojio 5 medalja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

–       Ovog vikenda održan je 14. po redu Ilidža Open 2019. Takmičenje koje je okupilo preko 1000 takmičara iz 93 kluba, te slobodno možemo reći da je to najkvalitetniji turnir koji se održava u našoj zemlji.

–       Takmičenje je trajalo 2 dana, u subotu su na rasporedu bili kadeti,juniori i U21 seniori, dok su u nedjelju na rasporedu bile dječije kategorije. Naš klub uzeo je nastup oba dana te moramo naglasiti da su naši takmičari imali veoma zapažen rezultat.

–       U subotu boje karate kluba Bugojno branili su Amna Kaharević, Amna Dlakić, Azra Dževahirić i Armin Ljubunčić, dok su u nedjelju nastupali sljedeći takmičari : Elvira Nevenović, Emina Alić, Larisa Zaimović, Hana Tihak, Hasan Duvanjak, Admir Adžem, Amar Tihak, Jan Vidović, Haris Ljubunčić, Faris Mestrovac i Emelin Jusufbašić.

–       Bitno je naglasati da je većini takmičara koji su nastupali u nedjelju ovo bio prvi jaci turnir, da tek ulaze u takmičarski karate i sigurni smo da klub sa novim nadama ima blistavu budućnost.

–       Naši takmičari su osvojili 5 medalja i to :
2 zlatne , 1 srebrenu  i  2 bronzane

Zlatne medalje osvojili su :

·         Amna Kaharević

·         Larisa Zaimović

Srebrenu medalju osvojio je :

·         Amar Tihak

Bronzanu medalju osvojili su :

·         Hasan Duvnjak

·         Admir Adžem

–       Pored osvajača medalja posebno moramo pohvaliti sljedeže takmičare :

Armin Ljubunčić, Faris Mestrovac i Emelin Jusufbašić.

–       Oni su izgubili u borbama za medalju, dok su i ostali takmičari pokazali kvalitet i samo je pitanje vremena kada će se naći na pobjedničkom postolju. Red, rad i disciplina, zajedno sa strpljenjem i velikom podrškom roditelja kakvu mi imamo i dobri rezultati su neizbježni.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/