KK Basket Time savladao KK Kakanj u sedmom kolu ligaških utakmice Ze-Do lige

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

PIONIRI KK KAKANJ:48 KK BASKET TIME:56
KADETI KK KAKANJ:58 KK BASKET TIME:60

U nedjelju su odigrane u gostima u Kaknju dvije ligaške utakmice jako teške i neizvjesne do samoga kraja. Nije lako bilo savladati dostojnog protivnika KK “Kakanj” koji sigurno ima veoma jaku i kvalitetnu djecu. Mladi ali iskusni trener Faris Musić danas je pokazao da je dorastao svome zadatku. Vodio je danas obje ekipe jer trener Pionirske selekcije Admir Mulasmajić privatno je bio odsutan. Faris je napravio odličan koncept igre i prenio na teren. S'obzirom da je stanje virusa i prehlada kadeti su igrali bez kapitena Nedima Vugdalića radi viroze i čiji izostanak se i te kako osjetio, da je on igrao koš razlika bi bila mnogo veća, Ante Andrija Ivić ključni igrač odbrane igrao je pod temperaturom danas i dao maximum koliko je mogao dok su klupu popunjavali igrači pionirske selekcije. Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja. Mladi Keli K. igrao za kadete i doprinjeo odbranom preokret rezultata. Odličan u odbrani Miralem. H. Filip Marijanac je dao svoju partiju odbrane, dok najzaslužniji za ovu pobjedu i poene su bili najbolji strijelci utakmice Ubejid Dževahirič i Harun Tukar.

Pionirska ekipa je isto jako teško došla do pobjede, naša dva pleya Amigo i Keli držali su pod kontrolom igru, svi su dali svoj doprinos u igri do pobjede. Adin Jusić do sada odigrao svoju najbolju utakmicu i zabio ključne poene, dok mladi Rizvan Topčić danas svojom odbranom i uzetim loptama definitivno najbolji odbranbeni igrač koji iz dana u dan postaje sve bolji i bolji, isti osim odbrane kad god mu se ukaže prilika zatrese i mrežu u napadu. Kadeti su nam sa ovom utakmicom na prvom mjestu, imamo dvije utakmice manje odigrane, očekujemo ako Bog dragi da ćemo i njih dobiti kao i dvije utakmice redovnog kola sa kadetima i da ostvarimo sigurni plasman za pley off. Idućeg vikenda domaćini smo KK “Orlovik” iz Žepča, kazala je Jasna Behara predsjednica i trenerica KK “Basket Time”.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/31/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno/