KK Basket Time na trodnevnom testiranju sa pet dječaka u KK Sparsi u Sarajevu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nedim Vugdalić i Harun poslije dva dana testiranja dobili su povjerenje trenera Sparsa Dina Delića i pozvani su u sljedeći četvrtak na probnu utakmicu.

Za mlađu kategoriju prošao je mladi Matej Kolovrat i čeka poziv trenera Dine, Matej je svojom dobrom tehnikom i svojom ljevicom pokazao umjeće. Amar Mulaosmanović je prava radilica na parketu i čeka nareedni još jedan krug testiranja i koji je iz dana u dan bolji i ovaj krug testa je išao njemu u korist. Najmlađi igrač na testiranju je bio Azer Imširpašić 2010. godište, koji je radio test treninge sa djecom starijom po dvije pa čak i tri godine i istog će nastaviti pratiti trener Dino i za kojeg predviđa dobru sportsku karijeru. Azer je pokazao da godine nisu ispred bolje i hrabrosti dokazivanja.

Odlična atmosfera na treninzima uz ozbiljan rad ovog odličnog trenera, majstorsko vođenje kroz njegove vježbe djeca su bila opuštena i bez treme. Dugogodišnji rad Jasne Behara kroz čije ruke i znanje su prošla sva ova djeca i koja je dala temelj prvi, osnovni i glavni ovoj djeci, kao i Teu Skenderoviću koji je prošao među prvih šest igrača u KK Igokea otvorila je put i svojim mladim trenerima da učestvuju u zajedničkom radu i stvaranju mladih trenera. Nedim Vugdalić je prešao iz KK Iskra prije pet mjeseci tako da ne mogu biti nepoštena i reći da sam lično ja dala mu temelj ali mogu reći da je Nedim dijete sa vidno urođenim talentom i voljom ovdje kod nas u Basketu je samo usavršio i usavršava i dalje znanje i korekciju pokreta.

Svi naši treneri su unijeli pomalo i dio svoga znanja jer su djeca bar jednim djelom radila sa svim trenerima našeg kluba a od početka ove sezone vodi ih trener Selmir. Tako da ja cijenim i najmanji trud naših trenera u pokušaju stvaranja ove ekipe jer svako je dao svoju zaslugu jednako i onaj od mjesec dana svoga učinka, jedne godine, pola godine i mojih godina koje sam prestala brojati, kao i generacija koje sam izvela. Ja sam najsretnija osoba jer imam divnu i vrijednu djecu koja su pokazala da mi radimo, imamo odlične trenere koji se maksimalno trude da napredak djece se poboljša kako dječaka tako i djevojčica. Nama je svako dijete dobro koje hoće raditi jer tad i treneri imaju volju da rade i znaju da će niknuti talenti kao ovi naši dečki koji su pokazali da znaju vladati terenom i loptom. Mi vjerujemo u rad i znanje naših trenera. Nastavit ćemo saradnju i dolazak sa djecom u KK Sparsi, sa još mlađim kategorijama i obavljati povremena testiranja talentirane djece. Nedim Mujagić, Rizvan Topčić, Adin Jusić koji je već pod budnim okom trenera Dine, Vanja Borković, Marko Lozančić, Filip Marijanac kao i Ante Andrija Ivić dobiti će šansu da dođu i pokažu svoje znanje. Još jednom hvala treneru Dinu Deliću na trudu i gostoprimstvu naših dječaka. Želim da u ime cijelog kluba i uprave kluba poželim sreću Harunu i Nedimu u četvrtak na njihovoj prvoj utakmici za KK Sparsi i da zadovolje svojom igrom i opravdaju povjerenje svih nas i cijelog svoga kluba i povjerenje trenera. Idemo dalje!!!

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o