KK Basket time na trodnevnim pripremama na Stožeru

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Treneri su zajedno sa djecom i roditeljima jednoglasno odlučili da se TRODNEVNE visinske pripreme obave na Kupreškoj Visoravni.

Pripreme će se vršiti u par navrata po tri dana u grupama radi kapaciteta ležaja. Sada je na visinskim priprema učestvovalo u prvoj turi 19 djece i jedan trener. Tako da sljedeća tura bude pojačana sa dva trenera trenera jer se treninzi rade dva do tri puta dnevno. Kupres smo izabrali zato sto je čist zrak, čisto je za rad, mirno i pruža sve mogućnosti visinskih priprema. Stožer i Vrana su odlična lokacija za našu djecu, pogotovo u vrijeme Pandemije.

Dok druge planine polako postaju centri za biznis nezasitim ljudima i na taj način zagađuju iste, otvarajući i pretvaraju planine u gradove gdje se zgrade prave pa čak i ono od čega bježim nargila barove, naši mališani uživaju u čarima Kupreške planine.

Cilj ovih priprema je kondicija za najmlađe djecu. Svaki uzrast ima svoj doseg onog što smije raditi, i šta mogu raditi za svoje godine. Djeca moraju imati ispravan trening u skladu sa godinama. Tako da koristimo jutarnji futing, penjanje 2 puta dnevno na planinu Stožer. Između treninga planinarenja imaju odmor i naravno uživaju u apetitu koji im ne manjka hvala Bogu. Ujedno sami očiste svaki dan svoje sobe uče biti mali kuhari kad su PALAČINCI u pitanju i ono sto se njima sviđa.

Kao najmlađa grupa uče se samostalnošću jer ima djece koja prvi put odvajaju se od roditelja i za njih je sve novo dok veterani na putovanjima ovakvog sadržaja nastoje da im pomognu. Ovdje vlada zajedništvo, ljubav i poštovanje jednih prema drugima. Jednostavno KK BASKET TIME ima dušu, mi smo jedna velika porodica, rekla je Alfa i Omega ovog kluba Jasna Behara.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o