KK Basket Time na 19. Euro kupu “Kup Kengura” u Zenici osvojio visoko drugo mjesto

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Osvojeno drugo mjesto na 19 Euro kup “Kup Kengura” u Areni u Zenici srebreni pehar i medalje u rukama predpionira iz KK Basket Time u teškoj i jakoj konkurenciji. KK Basket Time se uspio plasirati na II mjesto i donijeti u grad Bugojno srebreni pehar i srebrene medalje.

Bila je preteška konkurencija, ukupno je 50 ekipa bilo podijeljeno na grupe. Bilo je teško i neizvjesno ali ipak smo uspjeli doći do srebra. Dok je trener Faris Musić sa djevojčicama predpionirkama podmlađenog sastava 5 djevojčica predpionirskog uzrasta, uspio se izboriti u jednoj od najtežih turnira Međunarodnog tipa na visoko 4. mjesto.

Sva djeca su se trudila i borila, kapiten Teo Skenderović je imao zadatak da predvodi ekipu bez dva ključna igrača i da igra za dvojicu. Kaiten kao kapiten svoje ekipe dao je maximum i bio najbolji. Ono što je specifično, mladi Nedim Mujagić koji je 2007. godište prvu utakmicu je bio nabolji i u odbranu i napadu je davao sve od sebe za plasman. Naredne utakmice kapiten je zablistao kao i Ante Andrija Ivić, Amar Mulaosmanović i Rizvan Točić čijih zadnjih 6 poena je bilo presudno za ovaj rezultat i srebro. Cijela ekipa se borila do zadnjeg atoma snage i uspjela. Dogodine ako Bog da po zlato.

Kod djvojčica cijela ekipa se borila maksimalno, Tara kao uvijek najbolja, Iman odlično igra i prolazi, Džana više nego odlična, Đelila dominirala u odbrani a nova igračica Ajla Pandžo više nego dobro se uklopila i dala maksimum u igri iznad očekivanog.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/