KK Basket Time Bugojno ponovo drži zlato u rukama

KK BASKET TIME jučer je bio učesnik ,,ORLOVIK KUP” u Žepču u KŠC DON BOSKO U predivnoj atmosferi gdje su se odigravale utakmica za utakmicom, djeca KK Basket Time su jučer vladala terenom cijelo vrijeme turnira. Svi klubovi učesnici turnira potrudili su se da se igra fer i korektno, sudije su bile tokom cijelog turnira na nivou poštenog suđenja što je olakšalo da turnir protekne bez problema. KK BASKET TIME OSVOJIO JE PRVO MJESTO NA KUP-U, UZELI SU ZLATNI PEHAR A PIONIISKA SELEKCIJA SA DOSTA DJECE PREDPIONIRSKOG UZRASTA OVOG KLUBA SU OKAČILI ZLATO OKO VRATA.

Ovo ljeto sam radila jedan mjesec i pol konstantno svaki dan, ponekad svako drugi dan poslije kampa sa mlađom selekcijom djece uzrasta od 2006 do 2011 čak, to mi nazivamo ljetna edukacija mališana koji se tokom raspusta edukuju i oni koji dolaze kao novi početnici što se jučer moglo uočiti kroz turnir da su djeca ipak uznapredovala. Ti mladi dečki čak 2010 godište jučer su imali svoju minutažu pored iskusnijih drugara i pokazali su da je budućnost ovog sporta pred njima. Jučer sam povjerenje vođenja utakmica dala treneru Selmiru Mulasmajiću na ovom turniru jer je tu bilo u grupi broj djece koji su već radili sa njim. Napravili smo jedan dogovor da 2006/2007 povuče rezultat i da otvorimo mogućnost da i mlađi puleni 2008/2010 zaigraju i osjete žar borbe, kao i ona djeca koja su došla nanovo u klub ili prešla iz drugog kluba tokom ovog ljeta bez ikakva znanja ili sa vrlo malim učinkom rada na toj djeci a ona su 2006 godište. Tako da smo imali u igri mlađe djece a iskusnije. Trener Selmir jučer je svoj zadatak ispunio, nismo morali jučer da se puno zamaramo jer smo dominirali u dvorani tokom turnira“, rekla je Alfa i Omega KK Basket time Jasna Behara.

Svi su igrači bili dobri ali jučer je kapiten mlade ekipe Rizvan Topčić uz iskusnije drugare 2006 godište pružio svoju najbolju utakmicu do sada, trebalo se dokazati uz starije drugare iskusnije. On je svoj zadatak ispunio, najmlađi Riad Đekić je dokazao da radom se sve može on je iz generacije 2009/2011. Naš Teo Skenderović je uzeo zlatni pehar i diplomu na individualnom takmičenju Šut sa slobodnih bacanja. Ovim putem se zahvaljujem u ime cijelog KK Basket Time treneru Arifu Odibašiću iz KK Orkovik iz Žepča na pozivu, dobroj organizaciji turnira, odličnoj atmosferi tokom odigravanja istog, na gostoprimstvu i dočeku djece i trenera. Saradnja se nastavlja i uskoro očekujemo iste u Bugojnu.

Ovaj klub kroz sve godine svoga djelovanja i rada ima dušu, pravilo i zakon ovoga kluba je multietničnost i zajedništvo, poštivanje i ljubav. KK BASKET TIME JE PORODICA