KK Basket Time Bugojno od ove sezone igra jednu od najjačih omladinskih liga, ZE-DO ligu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

KK Basket Time od ove sezone igra jednu od najjačih omladinskih liga ZE-DO ligu.

U konkurenciji su klubovi koji imaju dugu tradiciju u postojanju svijeta košarke.

OKK ČELIK, ŠKOLA KOŠARKE KENGUR koji su proslu godini bili prvaci ove liga a I evropski prvaci sa mladim pogonom. Obje ove ekipe smo uspjeli dobiti u prijateljskom susret. Kakanj, KK Abeceda, KK Orlovik Tešanj, Maglaj, i mnogi drugi klubovi sa područja BiH. 12 ekipa. Čeka nas teška sezona i jedno veliko iskušenje tokom ove sezone.

Naši pioniri su djeca sa dugim stažom rada iza sebe. Radilo se kvalitetno na njima, prošli su mnoge kampove još kao cicibani. Djeca koja već godinama osvajaju zlatne i srebrene medalje na grupnim i individualnim takmičenjima, Teo Skenderović, Amar Mulaosmanović i Karlo Kelava su trojac koji su jednu sezonu branili boje KK Star Fojnica. Najjveća uzdanica kluba Ante Andrija Ivić koji je polako postao stub kluba. Radila sam na njima godinama kao i sa ostatkom ekipe, od ove sezone klub je povjerenje ukazao treneru Selmiru Mulasmajiću u vodstvu pionirske selekcije, s tim da je klub još pojačan prelaskom mladog i odličnog igrača Nedima Vugdalića koji je prešao iz KK Iskra i od ove sezone brani boje našeg kluba.

Naše kadetkinje su u istoj ligi od ove godine. Njih kroz ligu će od ove sezone voditi trener Admir Mulasmajić, dok ostale kategorije dječaka i djevojčica vodit će trener Haris Idrizović i moja malenkost.

Kadete će za narednu sezonu početi pripremati Selmir Mulasmajić. Jučer smo odigrali prvu utakmicu u novoj ligi protiv KK B.I.G. iz Visokog, koji predvodi poznato košarkasko ime Jakub Genjac nekadašnji igrač Jugoplaske, Kvarnera i Čelika. Samim tim da smo porazili u gostima Pionire rezultatom 31:58 ovog velikog košarkaskog stručnjaka govori da našoj djeci nije nemoguće nositi se i sa drugima u ovoj ligi. Fantastican Teo Skenderović koji godinama kao kapiten predvodi svoju ekipu, Harun Tukar koji je iz dana u dan sve bolji, Amar Mulaosmanović i Karlo Kelava su već odavno da prosto kaže trn u oku drugim ekipama radi borbenosti i dobre igre. Filip Marijanac svakim danom bolji i jači u igri, Vugdalić je fantastičan igrač i odbranbeni napada, prodoran i siguran u sebe, mladi Marko Lozančic i Vana Borković uz starije i iskusnije kolege polako čine dio ove ekipe, kao i ostatak pionira.

Predpionirska selekcija se lagano priprema za narednu sezonu predvođena kapitenom Rizvanom Topčićem, Nedimom Mujagićem kao i Adinom Jusićem ovaj trojac će predvoditi ostatak predpionira, dok Adin Jusić ima još jedno testiranje u Sparsima i onda ćemo znati sve.

Imamo dosta mlade djece dječaka i djevojčica koji su različitog uzrasta i od ove sezone formirat i po godištima i početi punom parom na grupnom i individualnom radu na ovoj djeci.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o