Kemal ef. Tokmić od danas i zvanično novi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Kemal ef. Tokmić imenovan je za glavnog imama na mandatni period od četiri godine i na toj poziciji naslijedio je Vehid ef. Arnauta koji je otišao u Rijaset islamske zajednice u ured za zekat.

https://www.facebook.com/BugojnoDanas.Info/videos/277736756225109/?__xts__%5B0%5D=68.ARDuKQUChL8rQIXeHPmD9i3deF8SWIa6l7RcR9_ad7jcZl8704UqJmdIxNfovzLcRZvPxr7-f-iS-LGzAZpunWxpt5y0WTGWH7I8TbY1QktaPRelW1zED7vizZNqu8xyeVIrujUs9Y9fuCF5j1fjR4rqWr92Rzby3B4mktrPas4xw3cCGBNEgxVudIXi96tXtnl93nGNSaSEZJtGtQcOOXf9tk-bUA6ZttJHDANyQHhr4MkLQxA4tGHTkfNeJ6i0QwyGv2_LgRjUI3Lhq4crc3UDv6VWD5xzBgRZVke_52C_nt2u_xMyKxWZbpd8mm6fYRDXjktZAken&__tn__=-R

Vrijedni imam i muallim je došao iz džemata Vesela, MIZ Bugojno, Kemal ef. Tokmić je rođen 10.4.1971. u Gornjem Vakufu. Diplomirao je na Fakultetu islamskih nauka 20.4.2006. godine na temu “Provjera stepena vjerodostojnosti hadisa o znanju u Islamskoj misli od br. 1‐34”.

Kemal ef. Tokmić je nizao brojne uspjehe u mektebskim takmičenjima, a u Veselu je došao davne 1993. godine gdje je radio sve do danas.

U prostorijama MIZ Bugojno, nakon džume-namaza, na svečanoj ceremoniji, muftija travnički Ahmed ef. Adilović uručio je Muraselu-pismeni dekret za vršenje dužnosti, novoizabranom glavnom imamu, MIZ Bugojno Kemalu ef. Tokmiću.

Na početku svečanosti, prisutnima se obratio dosadašnji Glavni imam Vehid ef. Arnaut, sada šef Ureda za zekat u Sarajevu. Riječi zahvale uputio je glavnim imamima, člnovima Izvršnog odbora , njihovim saradnicima, kao i svim muslimanima na svemu onome što je postignuto kada je u pitanju MIZ Bugojno. Zatim je uputio čestitku novoizabranom glavnom imamu Kemalu ef. Tokmiću te mu izrazio podršku u svakom pogledu.

Na svečanoj primopredaji, obratio se i Haris Mujić, predsjednik MIZ Bugojno. Kemal ef. Tokmić, novoizabrani glavni imam MIZ Bugojno, tokom svog govora, kazao je da mu je velika čast što će obnašati funkciju glavnog imama te da će osigurati kontinuitet rada i djelovanja.

Na kraju svečanosti obratio se Muftija travnički Ahmed ef. Adilović koji je siguran kako će novoizabrani imam Kemal ef. Tokmić promovirati one vrijednosti koje su istinske vrijednosti za svakog muslimana.

Na samom kraju, muftija travnički Ahmed ef. Adilović, Vehidu ef. Arnautu uručio je priznanje za dosadašnji rad kao i dekret o razriješenju funkcije glavnog imama. Nakon toga, uručen je dekret novom imamu, Kemalu ef. Tokmiću. Predsjednik MIZ Bugojno, Haris Mujić, iskoristio je priliku i predao sliku zgrade MIZ Bugojno Vehidu ef. Arnautu kao dugotrajnu uspomenu na svemu onome što je učinio za Medžlis. Po završetku svečanosti prisutni su čestitali novoizabranom imamu. Nakon ikindije namaza, za sve goste, organizovan je svečani ručak u restoranu Memix.

Molimo Allaha dž.š da našem Vehid efendiji podari svaki hajr i uspjeh na novom radnom mjestu, a novom glavnom imamu Kemal efendiji želimo mnogo sreće i uspjeha u radu!

Bugojno-danas.info/Rtv Bugojno-Sabina Kadunić

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o