Katastrofalna politička situacija u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

OO-BOSS-Bugojno je stava da je trenutna politička situacija u Bugojnu katastrofalna i pogubna po razvoj i funkcionisanje gotovo svih segmenata društva općine Bugojno.

Moramo istaći da smo veoma zabrinuti činjenicom da se sjednice Općinskog vijeća ne održavaju redovno. Poslovnik Općinskog vijeća Bugojno nalaže da se redovne sjednice održavaju najmanje jednom mjesečno.

Smatramo da zbog ovakve neodgovornosti predsjedavajuće Općinskog vijeća, zajedno sa vijećnicima Općinskog vijeća, koji ne vide ništa loše u urednom naplaćivanju svoga nerada, najviše ispaštaju upravo građani Bugojna, koji su ih izabrali da rade na poboljšanju kvalitete života, poslovnog ambijenta u Bugojnu i ostalih segmenata društva na čiji razvoj mogu direktno utjecati.

Također smo ogorčeni činjenicom da javna poduzeća čiji je osnivač Općina nisu raspisale konkurs za imenovanje direktora čime je otežano poslovanje i rad istih.,naime nelegalnom smjenom pobjednika na izborima ,nova vladajuća većina je postavila samo V.D. direktore ,koji su samo pogodni a ne i sposobni.

Ovim putem pozivamo predsjedavajuću Općinskog vijeća da opće interese stavi ispred ličnih ili stranačkih,te da se sjednice opčinskoga vjeća održavaju najmanje jednom mjesečno, na kojim će se početi sa rješavanjem nagomilanih problema koji su u ingerenciji Općinskog vijeća kao zakonodavnog tijela Općine.

Predsjednik BOSS-a Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/