Karate klub ”BUGOJNO” – Saopćenje za javnost

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Ovim putem želimo još jednom javno da čestitamo našim kolegama iz Viteza na ostvarenom izvanrednom rezultatu na svjetskom prvenstvu u Španiji.

Međutim bili smo u nevjerici i blago rečeno šokirani kada smo vidjeli da je načelnik našeg grada gosp.Hasan Ajkunić u svoj kabinet primio goste iz Viteza iako za vrijeme svoje vladavine to jest evo već četvrti mandat nikada se nije udostojio da primi članove našeg kluba iako je za to bilo bezbroj povoda.

U nastavku ćemo u kratkim crtama pokušati da nabrojimo reprezentativne nastupe (Balkanska i Evropska prvenstva) naših članova od 2004.godine otkako je gospodin Hasan Ajkunić na funkciji načelnika našeg grada.

– 2005. Balkansko prvenstvo, Makedonija

– 2006. Balkansko prvenstvo, Grčka (zbog nedostatka finansijskih sredstava nismo isli na prvenstvo)

– 2007. Balkansko prvenstvo, Rumunija ( takmičar našeg kluba osvojio 2.mjesto, ujedno i prva balkanska medalja nekog sportiste iz Bugojna)

– 2008.Balkansko Prvenstvo, Srbija (takmičari našeg kluba osvojili 6 medalja)

– 2009. Evropsko prvenstvo Francuska, (plasman našeg takmičara od 5 do 8 mjesta)

– 2010. Evropsko prvenstvo, Turska

– 2010. Balkansko prvenstvo, Grčka (naš takmičar postao prvak Balkana)

– 2011. Balkansko prvenstvo, Crna Gora

– 2013. Evropsko prvenstvo, Turska

– 2013. Balkansko prvenstvo, Srbija (zbog nedostatka finansijskih sredstava nismo isli na prvenstvo)

– 2014. Balkansko prvenstvo, Turska

– 2015. Balkansko prvenstvo, Crna Gora

– 2016. Balkansko prvenstvo, Bosna i Hercegovina

Dakle, članovi našeg kluba od 2004.godine dobili su pozive da predstavljaju reprezentaciju BiH na ukupno 10 Balkanskih prvenstva i osvojili ukupno 8 medalja (1 zlatna, 3 srebrene i 4 bronzane), te su uzeli nastupe na 3 Evropska prvenstva sa najboljim plasmanom 2009.godine od 5 do 8 mjesta i pitamo se kakve bi tek rezultate ostvarili da smo imali podršku od načelnika i općinskih organa Bugojna.

Uvijek smo se vodili pričom kako sport i politika ne idu zajedno.Nažalost, jasno nam je svima koliko se politika „uvukla“ u sve pore našeg društva i da se svaka prilika koristi da bi se dobili jefitini politički poeni i baš zbog toga naš klub nije bitan nikome od vladajuće ”elite”, jer u svojim redovima nema političi aktivne članove, nego nam je sport u prvom planu. Vjerovatno iz sličnih razloga smo od Sportskog saveza općine Bugojno u 2017.godini do sada dobili ukupno ”okruglih” 100 KM.

Za kraj da spomenemo da će naš klub imati 4 predstavnika i na predostojećem Balkasnkom prvenstvu za kadete,juniore i U21 koje će se održati od 8. do 10. decembra 2017.godine, u Crnoj Gori.

Pitamo se da li će nas tada ugostiti načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, kantonalni zastupnik SDA u skupštini SBK Amir Šečibović i predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Nedžad Jusić, doskorašni članovi našeg kluba.

Karate klub ”BUGOJNO” Bugojno
Predsjednik
Rašid Tihak,dipl.maš.ing.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/