Kantonalno tužilaštvo SBK: Saopćenje za javnost

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U prostorijama Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona održan je sastanak Operativnog foruma za saradnju između Kantonalnog tužilaštva SBK i Ministarstva unutrašnjih poslova SBK kojem su pristustvovali glavni kantonalni tužilac mr.sci. Šemsudin Fuško, zamjenici glavnog kantonalnog tužioca Dragan Popović i Sanja Hodžić, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova SBK Faik Adilović i Načelnik odjela za uniformisanu policiju Kristijan Suknjov.

Glavni kantonalni tužilac je upoznao prisutne sa Zaključkom sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BIH održane 6. i 7.7.2022. godine na kojoj se između ostalog razgovaralo na temu – Odgovor krivičnog pravosuđa na prijetnje ispravnosti i integritetu izbora-mjere i aktivnosti.

Povodom toga je organizovan sastanak Operativnog foruma za saradnju kako bi se napravio plan proaktivnog djelovanja i aktivnosti koje će se provoditi kako bi se obezbjedio adekvatan odgovor na eventualne zloupotrebe u toku izbornog procesa.

Na sastanku je donesen zaključak o formiranju Operativnog štaba Kantonalnog tužilaštva SBK i Ministarstva unutrašnjih poslova SBK, koji će poduzimati aktivnosti tokom izborne godine na Općim izborima u Bosni i Hercegovini 2022. godine u cilju prikupljanja informacija i dokaza o eventualnim učiniteljima krivičnih djela vezanih za izborni proces te hitno i blagovremeno djelovati ukoliko se dođe do informacija o učinjenju tih krivičnih djela te će ovi predmeti imati prioritet u radu.

URED GLAVNOG TUŽIOCA

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/