Kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić u radnoj posjeti Bugojnu, Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu-Uskoplju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, danas je bio u radnoj posjeti u gradovima Srednje Bosne – Donji Vakuf, Gornji Vakuf i Bugojno uz delegaciju koju su činili dr Asmir Karadža nosilac kantonalne liste Nezavisnog bloka za Skupštinu Srednjobosanskog kantona kao i nosilac za Federalni Parlament Erhad Imočanin.

Šepić se sastao i sa direktorom uspješne firme A.T.T u Gornjem Vakufu koja se bavi mašinskom obradom metala, Adnanom Telalovićem i razgovarao o privrednim aspektima i mogućnostima u ovoj oblasti, kao i poboljšanjima izvoznih kapaciteta.

U Bugojnu, pored oficijelnih sastanaka sa lokalnim privrednicima, predstavnicima boračkih organizacija i građanima, Šepić je sa delegacijom položio cvijeće na spomen šehidskom obilježju stradalim Bošnjacima u Vrbanji, čija se godišnjica obilježava ovih dana.

U Donjem Vakufu Šepić se sastao sa predstavnicima poljoprivrednika, posebno malinara, koji su izrazili zahvalnost za dosadašnje inicijative, te podržali program pokretanja poljoprivrede kroz sistem osiguravanja zagarantirane cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda, koji je Šepić više godina u Parlamentu BiH inicirao i zagovarao.

Srednja Bosna je okosnica cijele BiH, područje velikih historijskih činjenica koje su oduvijek značile otpor svemu lošem. Pogled na Ajvaz dedino turbe ili stećke u Torlakovcu su podsjetnik tome. Ovo je područje velikih prirodnih i ljudskih potencijala koji su predugo u sjeni loše politike.

Danas sam u razgovoru sa ljudima iz privrednog sektora, poljoprivrede, obrazovanja, kulture i sporta uvidio spremnost da, svako u svom domenu uloži maksimalna zalaganja za opći razvoj ove regije. Gradovi Srednje Bosne većinom imaju dugogodišnju tradiciju i zahtijevaju poštovanje te tradicije kao i izgradnju što bolje budućnosti.

Loša vlast je uzrokovala tešku ekonomsku situaciju i nezaposlenost, te odlazak mnogo ljudi, posebeno mladih, ali vrijeme je za novu politiku koja ujedninjava, oslobađa potencijale i gradi budućnost jednakih šansi i suživota.

Vrijeme je da gradovi Srednje Bosne vrate svoje tvornice, da iskoriste potencijal Vrbasa kao jedne od najljepših rijeka u BiH, imaju bolje ceste i bolje željezničke pruge.

Upravo oni koji su dali živote, podsjetnik su ispravnog puta kojim je potrebno krenuti do cilja države jednakih šansi, ravnomjernog razvoja i ulaganja te sigurne evropske perspektive. Siguran sam da je to zajedničkim radom moguće. “ – izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

U nastavku pogledajte šta je Senad Šepić izjavio za portal Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o