Kamionom iz Bugojna pokušali prenijeti u Njemačku drogu u vrijednosti 2 miliona KM

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

INSPEKTORI SIPA zaplijenili su preksinoć više od 350 kilograma “skanka”, koji je otkriven u kamionu s obućom na graničnom prelazu u Gradišci i bio namjenjen njemačkom tržištu.

Zbog sumnje da su umješani u krijumčarenje droge uhapšene su dvije osobe i to vozači kamiona koji se terete za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Portparol SIPA Luka Miladinović kaže da je akcija sprovedena po nalogu Tužilaštva BiH i u saradnji sa Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH i Upravom za indirektno oporezivanje BiH.

– SIPA je u Gradišci zaustavila i pretresla kamion u kojem je pronađeno 30 paketa “skanka”, težine oko 350 kilograma. Tom prilikom oduzeti su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s krijumčarenjem droge, a uhapšena su dva vozača kamiona – rekao je Miladinović.

Nezvanično saznajemo da su istražioci imali informaciju da osumnjičeni preko granice žele da prokrijumčare veću količinu droge. Kamion je prevozio obuću, koju po licenci šije firma iz Bugojna, a po dolasku na granični prelaz u Gradišci je izdvojen i detaljno pretresen. Među ostalom robom pronađene su i kutije sa paketima “skanka”.

Portparol UIO BiH Ratko Kovačević kaže da je kamion bio prijavljen za carinjenje, i da je trebalo da mu krajnja destinacija bude Njemačka.

– U pošiljci koja je trebalo da ide iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća. Detaljnim pregledom pošiljke, u kartonskim kutijama je pored obuće otkrivena i veća količina opojne droge “skank” – rekao je Kovačević.

On je pojasnio da je pregled kamiona izvršen u carinskoj ispostavi u Gradišci, te da je akcija rađena uz koordinaciju sa kolegama iz SIPA, koji su preuzeli sve aktivnosti u ovom predmetu.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, potvrdio je da su uhapšene dvije osobe, ali njihov identitet u cilju istrage nije mogao da otkrije.

– Oba osumnjičena predata su postupajućem tužiocu koji će nakon što ih ispita donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu – rekao je Grubešić.

VRIJEDNOST DVA MILIONA KM

PORTPAROL Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da zapljenjena količina droge na ilegalnom narko-tržištu Evropske unije dostiže cijenu veću od dva miliona maraka.

– U posljednjih godinu dana to je četvrta velika zapljena “skanka” u količina većoj od 200 kilograma koju su realizovali Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije – istakao je Grubešić.

novosti.rs

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o