Kako se zauvijek riješiti mrava iz kuće

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

S višim temperaturama mravi su odjednom izmilili iz pukotina za koje niste ni znali da imate u kući.

No ako ih se želite zauvijek riješiti morate pronaći gnijezdo i njega uništiti jer će se u protivnom iznova pojavljivati.

Donosimo vam sve učinkovite prirodne alate koji će vam pomoći da pobijedite dosadne mrave:

Limunov sok mravi ne podnose – iscijedite ga u sve ćoškove i pukotine u kojima ste ih primijetili. Možete ostaviti i kriške limuna na tim mjestima.

Lovorov list dokazano ih tjera. Postavite ih na mjesta na kojima se mravi najčešće šeću. On će ih sigurno otjerati.

Sirće je veliki neprijatelj mrava. Iscijedite ga dobro u sve pukotine u koje se zavlače, a dobro je i prebrisati kuću otopinom vode i sirćeta. Tako ćete je ujedno i dezinficirati, a mravi će bježati.

Cimet ima miris koji mravi ne mogu podnijeti. Možete ga koristiti u ulju ili jednostavno cimet u prahu. Pospite ga na svim strateškim mjestima i garantirano će pobjeći iz vaše kuće.

Kora krastavaca otrovna je za mrave jer sadrži trans-2-nonenale koji odbijaju insekte.

Vrećice čaja od mente također će ih otjerati. Možete koristiti i domaće suho lišće mente.

Na ulazu u njihove “kućice” u ćoškovima i pukotinama obilno stavite bibber, kukuruzni škrob, cimet ili mljevenu kafu. To će ih onesposobiti.

fokus.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/