Kako je ŽNK Iskra istjeran iz Bugojna

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nogometašice bugojanske Iskre sjajno su krenule u novu sezonu Premijer lige BiH. Bugojanke nakon dva kola imaju stopostotan učinak i već sada je jasno da će do kraja sezone voditi bitku za sami vrh tabele.

Kvalitetan rad dugi niz godina sa jasnim ciljevima i planovima daje rezultate u ovom bugojanskom premijerligašu. ŽNK Iskra važi za najorganizovaniji klub u Bugojnu, ali i mnogo šire, pa jasno je da poizitivan rezultat ne može izostati.

Pored seniorske, u ovom klubu se mogu pohvaliti i sjajnom kadetskom selekcijom koja također nastupa u Premijer ligi. Djevojčice su to koje predstavljaju budućnost kluba i bh. nogometa, međutim svakako veliki problem pri radu ovog kluba predstavlja nebriga odgovornih u vlasti koji čine sve da ovaj klub ‘isele’ iz svog grada.

ŽNK Iskra je bez ikakve porške Općine Bugojno te Sportskog saveza, a čini sve da će sve kulminirati naredne sedmice kada Bugojanke u okviru 5. kola na svom terenu trebaju dočekati Lokomotivu.

Saznajemo da čelnici ŽNK Iskra planiraju domaće susrete igrati na Gradskom stadionu u Donjem Vakufu, a u prilog tome ide i to da su seniorke već odradile par treninga u ovom gradu.

“Zahvaljujemo se FK Radnik na ustupljenom terenu, te Općini Donji Vakuf na gostoprimstvu”, stoji u poruci na facebook stranici ŽNK Iskra.

Jasno je da odgovorni u gradu Bugojnu koji su sport i doveli na najniže grane uz klubove koji se nalaze u najnižim rangovima, neki čak i bez takmičenja, ne žele u svom gradu premijerligaša niti kolektiv koji od samog postojanja zna samo za uspjehe.

Vjerovatno su očekivali da će i ŽNK Iskra kao i ostali klubovi iz ovog biti njihove ‘igračke’, te klubovi koji iz sedmice u sedmicu ne znaju ni da li će nastupati u narednom kolu i da li će imati platiti autobus prilikom odlaska na gostovanje. Plave dame su ih ‘prevarile’, a sportski uspjeh u Bugojnu očigledno nije dozvoljen…

S. Mlaćo/SportSport.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o