JU Opća bolnica Bugojno donirana dva aparata za anesteziju

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

JU Opća bolnica Bugojno je među devet zdravstvenih ustanova u F BiH, kojoj su donirani ovi vrijedni aparati.

Donaciju je obezbijedio Savez BiH udruženja u Švedskoj – Integrijum u saradnji sa CK F BiH. Dva aparata za anesteziju bugojanskoj Općoj bolnici dostvljena su prije sedam dana, a jučer su donatori potpisali ugovor sa v.d. direktoricom dr. Berkom Begović. Tom prilikom, dr. Berka Begović upoznala je goste s kapacitetima i potrebama bolnice, te se zahvalila Savezu BiH Integrijum i generalnom sekretaru CK F BiH, Namiku Hodžiću, koji je pomogao da ovi aparati dodju do svojih odredišta .

Aparatu za anesteziju koji koristimo u našoj bolnici do kraja godine ističe garancija, tako da će bit stavljen van funkcije. Ova dva aparata, koje smo dobili od Saveza BiH udruženja u Švedskoj – Integriju, od velikog su značaja za našu zdravstvenu ustanovu. Opća bolnica Bugojno će uskoro dobiti i najsavremeniji ultrazvučni aparat, te nove stručne kadrove, anesteziologa i hirurga, što će doprinijeti podizanju kvaliteta naših usluga i većem obimu posla – rekla je v.d. direktorica dr. Berka Begović.

Riječ je o polovnim, ali ispravnim aparatima, koji su korišteni u bolnicama u švedskoj pokrajini Sahligernska I.C. Aparate je dobilo devet zdravstvenih ustanova u F BiH i želja nam je da nastavimo pomagati bugojanskoj Općoj bolnici, ali i drugim zdravstvenika ustanovama – rekla je Raza Kendić, predstavnica Saveza BiH udruženja u Švedskoj –Integrijum.

Potpisivanju ugovora u JU Opća bolnica Bugojno prisustvovao je i načelnik općine Hasan Ajkunić koji se zahvalio Savezu Integrijum i CK-u F BiH na ovoj, kako je naglasio, za gradjane Bugojna, ali i cijele regije značajnoj donaciji.

Savez BiH udruženja u Švedskoj –Integrijum okuplja nekoliko udruženja gradjana iz naše zemlje, koji dugi niz godina žive u toj skandinavskoj zemlji. Obezbijedili su 21 aparat za zdravstvene ustanove koje su iskazale potrebu za ovom vrstom opreme. Osim JU Opća bolnica Bugojno, aparate za anesteziju dobili su : Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, JZU Opća bolnica Sanski Most, JZU Dom zdravlja Jajce, JU Bolnica Travnik, JU Kantonalna bolnica Zenica, Univerzitetski klinički centar Tuzla, JZU Kantonalna bolnica Goražde i JU Opšta bolnica Konjic

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/