JU Opća bolnica Bugojno dobila savremeni aparat za anesteziju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

JU Opća bolnica Bugojno danas je dobila aparat za anesteziju što će omogućiti nastavak operativnih zahvata u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Riječ je o najsavremenijem aparatu za anesteziju, za koji je sredstva obezbijedila potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

Nakon što je završena tenderska i druga neophodna procedura, apart je od danas stavljen na raspolaganje bolničkom osoblju, ali i pacijentima sa ove regije. Vrijednost ovog savremenog aparat je oko 80.000 KM.

-Dotrajala oprema jedan je od razloga što su operativni zahvati u bolnici izvjesno vrijeme prekinuti. U fazi je nabavka i laparoskopskog stuba čime bi se ponovno obavljale i laparoskopske operacije koje smo ranije uspješno obavljali. Do sada smo u Općoj bolnici uradili oko 5.000 operacija, a posebno smo u BiH bili prepoznati po operacijama dojke. Nabavkom opreme stvorit će se preduslovi za ponovno stavljanje u funkciju operacione sale, a postoje i dogovori sa hirurzima koji su spremni ovdje raditi – istakla je potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

V.d. direktorija JU Opća bolnica Bugojno dr Berka Begović i dr Irma Nuhefendić, specijalista anesteziolog ovom prilikom izrazila su zadovoljstvo što su nabavkom aparata stvoreni preduslovi za nastavak operativnih zahvata, te je podignut nivo sigurnosti i kvalitete usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zahvalile su potpredsjednici Mahmutbegović na ovoj značajnoj donaciji.

-Ovo je za našu bolnicu veliki dan, puštamo u rad novi aparat za anesteziju čija je vrijednost oko 80.000 KM. Sredstva je obezbijedila potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, kojoj se neizmjerno zahvaljujemo – kazala je dr Berka Begović, v.d. direktorija JU Opća bolnica Bugojno.

Ovom prilikom zahvalila se svima koji su prepoznali značaj ove bolnice i svojim donacijama pomogli njen rad.

Text/Foto: RTV Bugojno/Aida Seferović


https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o