JU Bolnica Travnik: Specijalizacija za deset mladih ljekara iz SBK-a

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U JU Bolnica Travnik upriličeno je potpisivanje ugovora o specijalizaciji sa deset mladih ljekara iz SBK-a koji će u narednom periodu imati priliku usavršavati svoje znanje.

Prema riječima direktora JU Bolnice Travnik, prim. dr. Mirsada Granova, na konkurs se prijavilo 26 ljekara, a priliku za specijalizaciju dobilo je deset doktora nakon rigorozne selekcije.

Direktor Granov je istakao da su ovi mladi ljekari budućnost bolnice u Travniku i da na ovaj način obezbjeđuju kontinuiranu sigurnost zdravlja građana na području SBK, ali i šire. Dodao je da ovi ljekari daju puno jači kvalitet i snagu zdravstvu u SBK i JU Bolnica Travnik.

Podatak da se na konkurs prijavilo 26 kandidata pokazuje da su mladi liječnici zainteresovani za specijalizaciju. Jasenko Šito iz Travnika odlučio se za specijalizaciju iz oblasti Klinička radiologija.

Šito smatra kako je Klinička radiologija jako perspektivna oblast medicine.

Elvira Ščetić -Tafi specijalizaciju će raditi na odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije. Kazala je da je već dvije godine uposlenica JU Bolnica Travnik i da ima velika očekivanja od specijalizacije.

Premijer SBK, Tahir Lendo čestitao je mladim liječnicima kao i JU Bolnica Travnik koja vodi brigu o svojoj budućnosti ulaganjem u mlađi kadar.

Premijer Lendo je kazao da će doktori nakon specijalizacije dati jednu novu dimenziju u radu Ju Bolnica Travnik, ali i pomoći pacijentima.

tntporta.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/