Josip Zelić ponudio najveći iznos za Džekin dres za našeg sugrađanina Đelu

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Da se lijepe stvari dešavaju u našoj Bosni i Hercegovini dokaz je i aukcija za liječenje našeg sugrađanina Enina Đelilovića Đele. Aukcija je spojila Hercegovinu i Bosnu na jako lijep i human način.

Naime, u redakciju portala Bugojno-Danas javio se naš sugrađanin Almir Tupo sa željom da svoj dres od Edina Džeke, koji je dobio lično od Edina na utakmici 08.09.2007 Mađarska-BiH, stavi na aukciju i tako sve prihode od dresa donira našem sugrađaninu Eminu Đeliloviću Đeli kojem su potrebna sredstva za liječenje.

Kada smo objavili aukciju nadmetanje je počelo a prvu cijenu ne stavio Deny Begović 300 eura, nakon njega se javio Josip Zelić sa 1500 KM, potom je Sabina Tićević ponudila 2000 KM da bi Josip Zelić pred samo zatvaranje aukcije ponudio 2500 KM.

Zaista jako pohvalan čin Zelića koji je vlasnik autokuće AS Premium iz Ljubuškog, dok je njegov otac Danijel vlasnik taxi firme Zeka Taxi koja se nalazi širom BiH, a koji je također poznat kao humanitarac, pogotovo u našem Bugojnu organizovao brojne humanitarne akcije kroz novčanu pomoć, ali i ustupajući svoja vozila za potrebe drugih.

Kontaktirali smo Josipa Zelića te zatražili komentar na ovaj humani čin: “Pročitao sam na portalu Bugojno Danas da je Almir jako vezan za taj dres, pa sam mislio da doniram sredstva za Đelu a dres da ostane Almiru. Jedni drugima moramo pomagati koliko smo u mogućnosti. Puno manje bi bilo siromašnih i neizliječenih zbog nedostatka novca da se suosjećamo jedni sa drugima u većoj mjeri.

Jako pozitivna priča dolazi iz Bugojna zahvaljujući Almiru i Josipu.

Josip Zelić je danas odmah krenuo iz Ljubuškog da uruči 2500 KM kao pobjednik na aukciji za našeg Emina Đelilovića Đelu te mu je nakon uručenja novca poklonio i dres Džeke koji je osvojio na aukciji zahvaljujući Almiru Tupi koji je odlučio pokrenuti aukciju preko portala Bugojno Danas. Jako lijepa priča i jako prijatan momak Josip Zelić koji je pokazao da ima veliko srce.

Almir Tupo, Josip Zelić, Emin Đelilović Đela i Edo Pilić
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/