JKP ViK Bugojno poziva sve građane i privrednike da izmire zaostala dugovanja

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Bugojno u proteklom periodu intenzivirao je proces naplate zaostalih potraživanja dugovanja kako građana tako i privrede koja se broje u milionskom iznosu!!!

Svim dužnicima, u proteklom periodu stizale su opomene za izmirenje obaveza, dok će u narednom periodu svim dužnicima koji nakon prve opomene nisu izmirili svoje obaveze ili postigli sporazum o izmirenju obaveza biti uručene opomene pred tužbu i isključenje, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima SBK !

JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Bugojno poduzima sve korake u naplati dugovanja mirnim putem, kako kroz opomene, tako i kroz telefonske pozive, a kasnije i opomene pred tužbu i isključenje koje će koristiti samo ukoliko se nakon svih ovih akcija ne postigne sporazum o izmirenju obaveza ili izmiri dug u cijelosti.

U slučaju isključenja dužnik pored troškova po osnovu računa za vodu i odvodnju će morati platiti i troškove ponovnog uključenja kao i troškove nastale isključenjem.

Na kraju, obavještavamo korisnike koji imaju dugovanje, da preduzeće vrši otpis zateznih kamata uz uslov da korisnik dođe u prostorije preduzeća u Ul. Slobode bb, Bugojno i sklopi Sporazum o plaćanju duga ili izmiri dug u cijelosti.

Uprava i zaposlenici JKP „ViK“ d.o.o. Bugojno kontinuirano rade kako bi svojim potrošačima omogućila što jednostavniji i kvalitetniji pristup svojim uslugama, a u skorijem vremenu se očekuju i radovi koji će omogućiti efikasnije usluge snabdijevanja vodom.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/